Open Dag Stichting Haags Dierencentrum

Zoals gewoonlijk zet het Haags Dierencentrum haar deuren rond 4 oktober (Dierendag) wagenwijd open om iedereen, die dat leuk vindt, een kijkje te kunnen laten nemen aan de Lozerlaan 595. Dit jaar gebeurt dat iets eerder, namelijk op zaterdag 29 september van 11.00 tot 16.00 uur. “Men kan kennis maken met een aantal van onze asielhonden, zoals bijvoorbeeld Mimi en Missy, twee oude dametjes die samen op een warm thuis wachten of Grace die ondanks dat ze al langer bij ons zit, altijd even vrolijk is. In de ‘kattenwinkels’ op de begane grond vindt men de katten die klaar zijn voor een eigen mandje voor altijd.”

Voor de kinderen zijn er leuke dingen te doen in de kidscorner, zoals het beschilderen van een eigen gipsen hondje of katje, meedoen aan de kleurwedstrijd, knutselen, een mooie glittertattoo laten zetten of het meest schattige poezenkopje of hondensnuitje laten schminken. De Dierenambulance Den Haag en de Dierenpolitie zijn op deze dag ook aanwezig. Verder is een kraam met leuke tweedehands (dieren)spullen en een met prachtige en super lekkere cupcakes, popcorn en suikerspin. Bovendien zijn er een verleidelijke professionele mobiele patatkraam en een koffiekar. En als klap op de vuurpijl is er de loterij met fantastische prijzen! “Natuurlijk hopen we dat u er ook bij kunt zijn om er samen met ons een mooie en gezellige dag van te maken. De opbrengst is uiteraard bestemd voor onze asieldieren…”

“U kunt die dag niet op ons terrein parkeren, volg onze aawijzingsborden. Een alternatief is het parkeerterrein bij het eindpunt van de Randstadrail. Ook uw fiets kunt u niet op ons terrein stallen i.v.m. de activiteiten. Wij zijn goed bereikbaar met het OV. En de entree is gratis.”

Stichting Haags Dierencentrum
In het Haags Dierencentrum worden jaarlijks gemiddeld 1700 honden en katten opgevangen die in Den Haag op straat worden gevonden of worden afgestaan omdat de eigenaar er niet meer voor kan zorgen. Zeven dagen per week zijn de verzorgers, dierenartsen en vrijwilligers hiermee druk in de weer. Het einddoel is voor elk dier een nieuwe thuis vinden. Hierbij zijn de medewerkers altijd op zoek naar de juiste match tussen het asieldier en de nieuwe eigenaar.
Oude dieren en dieren met een medisch- of gedragsprobleem worden eveneens toegelaten. In de eigen kliniek en door gedragstherapie worden ze op een positieve manier weer op de been geholpen, op weg naar een nieuw thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.