Open dag Avalex groot succes

Samen sterk voor minder afval

Elke twee jaar organiseert afvalinzamelaar Avalex een open dag voor inwoners. Afgelopen zaterdag kon iedereen weer kennismaken met Avalex en haar medewerkers op de open dag met als thema “No waste”. Duizenden bezoekers kwamen naar de Schieweg om te zien hoe hun afval wordt verwerkt en wat men allemaal kan doen met dingen die normaal weggegooid worden.

Het Mobiele Naaiatelier trok veel belangstelling. Bij het Repair Café kon men kapotte apparaten laten repareren. Avalex heeft samen met Milieudefensie voedsel gered van verspilling. Bezoekers konden allerlei taarten, soepen en limonade proeven. Van koffiedrap, dat normaal weggegooid wordt, kan men oesterzwammen kweken. Green Organic Recycles maakte daar hamburgers van, die bij de bezoekers ook erg in de smaak vielen. Op de duurzaamheidsmarkt kreeg men ook informatie over het Nieuwe Inzamelen.

Avalex was ook populair onder de kinderen. Ouders en kinderen konden ervaren hoe het is om vuilnisman te zijn en al toeterend mochten ze een rondje meerijden met de vuilniswagen.

Het overlaadstation in Delft gaf veel verwonderde blikken. Om het half uur werd huisvuil gestort. Iedereen kon zien hoe dit afval in grote afzetcontainers werd geperst en op de boot werd gezet richting de eindverwerker. Kinderen mochten de kraan van een ondergrondse containerwagen besturen en vuilnisbakken aan een vuilniswagen hangen.

Er waren nog veel meer doe-activiteiten voor kinderen: een afvalrace, workshops zelf jam of appelmoes maken, een vuilniswagen knutselen, een pizza maken van afval, een rijbewijs halen en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.