Op zoek naar enthousiaste kunstenaars voor KerstKunstMarkt

Op 15 en 16 december vindt in het sfeervolle openluchttheater in het Zuiderpark, voor de donkerste dagen voor Kerst, de eerste editie van de KerstKunstMarkt plaats. Deze gezellige en creatieve KerstKunstMarkt is een gezamenlijk initiatief van het Zuiderparktheater en Made in Moerwijk. De organisaties zijn op zoek naar enthousiaste kunstenaars uit stadsdeel Escamp die met hun creatieve en duurzame creaties invulling willen geven aan de markt.

Terwijl het buiten alsmaar kouder wordt en de dagen korter en donkerder worden, vindt op zaterdag 15 en zondag 16 december in het Zuiderparktheater een bijzondere kerstmarkt plaats. De KerstKunstMarkt wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd door het Zuiderparktheater en Made in Moerwijk, die met dit project creatieve en duurzame kunstenaars in Escamp een gezicht willen geven. Een mooie gelegenheid om ook in de winter de veelzijdigheid van het Zuiderpark te laten zien. Marijke Reuvers, directrice Zuiderparktheater: “Kerst is een periode van een serene sfeer en mooie spullen. Wie beter dan onze kunstenaars kunnen daar inhoud aan geven?”

Muzikale omlijsting
De KerstKunstMarkt biedt enerzijds bezoekers de gelegenheid een origineel kerstcadeau voor familie en vrienden te kopen. De markt biedt anderzijds kunstenaars de kans om in verschillende disciplines zelfgemaakte duurzame kunstproducten te koop aan te bieden, zoals sieraden, schilderijen of tassen van gerecyclede materialen. Tijdens de KerstKunstMarkt is het voor bezoekers mogelijk om kennis te maken met de kunstenaars en kan er in Café Boom genoten worden van warme drankjes en versnaperingen. Bewoners uit de wijk zorgen voor de muzikale omlijsting.

Verkoopbare artikelen
Bent of kent u een kunstenaar die deel wil nemen aan deze unieke KerstKunstMarkt? Stuur dan een mailtje naar Helma van der Zwan van Made in Moerwijk (via helma@madeinmoerwijk.nl), dan wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen. Geef in uw mailtje aan waarom u wilt deelnemen aan de KerstKunstMarkt, in welke discipline u werkt en welke producten u wilt verkopen. Bedenk dat de producten ‘verkoopbare’ artikelen moeten zijn die gemakkelijk door de bezoekers meegenomen kunnen worden. Tevens wordt verzocht één of meerdere foto’s (in hoge resolutie) van uw kunstproducten mee te sturen bij uw aanmelding. Kosten voor deelname zijn €20 per kunstenaar voor een kraam voor twee dagen. Wilt u liever een tent, dan betaalt u €30 voor twee dagen. Een heater inclusief elektriciteit kost €15 per dag. Uw deelnemersbijdrage dient voorafgaand aan de KerstKunstMarkt voldaan te zijn bij de organisatie. Plekken zijn beperkt beschikbaar: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

Contact
Zaterdag 15 en zondag16 december van 14.00-22.00 uur in het Zuiderparktheater. De entree voor de bezoekers is gratis. Zie ook de website www.zuiderparktheater.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.