OOPOEH zoekt huisdieren en ouderen in Den Haag

Gezellig én gezond: een oppasdier voor 55-plussers

Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond of kat. Ouderen willen best de gezelligheid van een dier maar niet de continue zorg. Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij! Stichting OOPOEH doet dat. Een prachtig initiatief dat nu al drie jaar zeer succesvol is.

De voordelen zijn legio. Ga maar na. Voor 55-plussers is een oppasdier gezellig én gezond. Want ze hebben drie keer méér: meer afleiding, meer beweging en meer sociale contacten. En de baasjes hebben een kundige oppas – veel ouderen hebben een lang huisdierenverleden achter zich – en het dier zit niet meer alleen thuis.
Stichting OOPOEH – Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier – is in het leven geroepen door Sofie Brouwer vanuit de wens om huisdieren en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. Ze begon klein, maar al snel was er veel belangstelling: “Ouderen die jarenlang een huisdier hebben gehad willen vaak niet meer aan een nieuw huisdier beginnen maar missen het gezelschap wel. Door een vast oppasdier kunnen zij toch nog genieten van een huisdier op de momenten wanneer het hen uitkomt.”
De afkorting OOPOEH staat voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier. “Dat betekent niet dat we alleen maar opa’s en oma’s zoeken, zeker niet,” verduidelijkt Sofie. “Maar je wordt oppasopa of oma van het huisdier als je meedoet, zo moet je het zien. Om alle ouderen te bedanken en om ze onderling kennis met elkaar te laten maken, verzorgt Stichting OOPOEH bijna elke maand gratis leuke uitjes. Zo kunnen zij hun oppasverhalen met elkaar uitwisselen.”

Nu ook in Den Haag
OOPOEH is continu op zoek naar nieuwe ouderen en huisdierbezitters om zoveel mogelijk goede matches te maken. In Den Haag en omgeving is de Stichting op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een huisdier zouden willen. Ook baasjes op zoek naar een oppas voor hun huisdier kunnen zich aanmelden op www.oopoeh.nl of bellen naar 020-7853745.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.