Ontslag voor docenten Rijswijks Lyceum na examenfraude

Vier docenten van het Rijswijks Lyceum hebben zich schuldig gemaakt aan examenfraude. Na afloop van het herexamen van zeven leerlingen hebben zij hen in de gelegenheid gesteld verbeteringen aan te brengen in het gemaakte examenwerk. Zo verklaarde de Stichting VO Haaglanden, het bestuur van de school. In en om de school is met ontzetting gereageerd.

Van de redactie

Stichting VO Haaglanden heeft per direct maatregelen genomen en de docenten afgelopen vrijdag onmiddellijk uit hun functie gezet. Tevens zal een ontslag- en aangifteprocedure worden ingezet. Ook werden de herexamens van de betrokken leerlingen ongeldig verklaard. De examenfraude werd ontdekt bij de tweede correctie van het herexamen. De scores waren ineens hoger en de antwoorden kwamen sterk overeen met de antwoorden uit het correctievoorschrift. Prompt heeft de schoolleiding de Inspectie van het Onderwijs op de hoogte gebracht van de kwestie.

De ontslagen leraren hebben bevestigd dat ze met de examenuitslagen hebben geknoeid. Volgens Stichting VO Haaglanden wilden de docenten de leerlingen ‘helpen’ en gelijktijdig de school op een hoger slagingspercentage brengen. Het schoolbestuur vindt dat de leerlingen niets te verwijten valt. Samen met de inspectie is beslist dat de zeven leerlingen in augustus opnieuw examen moegen doen. De school zal alles bewerkstelligen om hen goed voor te bereiden op het nieuwe herexamen.

Op het Rijswijks Lyceum krijgen zo’n duizend leerlingen les van honderdveertig docenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.