Ontroerende voorstelling over de Tweede Wereldoorlog in Escamp

Speciaal voor Theater Na de Dam, de theatermanifestatie in het kader van 4 en 5 mei, maakt Het Nationale Theater in samenwerking met het Zuiderparktheater en Theater Dakota een ontroerende voorstelling ‘Over waar de boerderijen stonden’.

Voor deze voorstelling zijn jongeren uit Den Haag onder leiding van diverse theatermakers van het Nationale Toneel in gesprek gegaan met ouderen die de oorlogstijd hebben meegemaakt. Waar in Escamp nu scholen, huizen en winkels staan, stonden ooit boerderijen. Maar hoe zag het boerenleven er tijdens de oorlog uit? Hoe was het om toen jong te zijn en hoe veranderde de oorlog alles? Deze herinneringen vormen de basis van de voorstelling ‘Over waar de boerderijen stonden’ en zal plaatsvinden op twee locaties. 
De start is op beide dagen in Theater Dakota en aansluitend zullen de bezoekers naar het Zuiderparktheater gaan waar de voorstelling zal spelen.

Zaterdag 4 mei
19.30 uur: ontvangst in Theater & Filmhuis Dakota. Als onderdeel van de voorstelling nuttigen met z’n allen eerst een sobere maaltijd: soep & brood.
20.00 uur: stilte i.v.m. dodenherdenking. Aansluitend zullen de bezoekers naar het Zuiderparktheater gaan waar de voorstelling zal beginnen.
21.00 uur: aanvang voorstelling in het Zuiderparktheater. Na afloop zal er een nagesprek plaatsvinden.

Zondag 5 mei
13.00 uur: ontvangst in Theater & Filmhuis Dakota. Als onderdeel van de voorstelling nuttigen met z’n allen eerst een sobere maaltijd: soep & brood. Aansluitend zullen de bezoekers naar het Zuiderparktheater gaan waar de voorstelling zal beginnen.
14.00 uur: aanvang voorstelling in het Zuiderparktheater.

Een kaartje voor de voorstelling kost €7,50 (Ooievaarspas €3,75), inclusief soep en brood. Bestellen kan via www.theaterdakota.nl of 070-3265509 of aan de kassa van Theater Dakota aan de Zuidlarenstraat 57.

Foto Studio Johan Nieuwenhuize

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.