Onthulling standbeeld Haagse Harry

Op donderdag 25 februari is de onthulling van het standbeeld van stripfiguur Haagse Harry op de Grote Markt. Haagse Harry werd bedacht en getekend door de op 23 oktober 2014 overleden striptekenaar Marnix Rueb. Door het Haags te schrijven zoals het wordt uitgesproken, was Rueb bijzonder belangrijk voor de ontwikkeling van het Haags.

Met zijn plat Haags en typisch Haagse humor groeide Haagse Harry uit tot een nationale bekendheid. Rauw maar eerlijk geeft hij commentaar op alles wat er in zijn Den Haag gebeurt.

Programma
• De nabestaanden van de overleden tekenaar Marnix Rueb zullen om 18.00 uur samen met wethouder van cultuur Joris Wijsmüller het beeld onthullen. Dan wordt ook bekend welke tekst er op het T-shirt van het standbeeld komt te staan. Fans van de stripheld hebben hiervoor ideeën aangedragen.
• Voorafgaand aan de onthulling (vanaf 17.30 uur) is er een optreden van de Haagse band Ragmob. Cabaretier Sjaak Bral treedt op als presentator.

Cultuurprijs
Het meer dan 3000 kilo zware beeld werd betaald met het prijzengeld van de Haagse Cultuurprijs. Marnix Rueb kreeg deze postuum toegekend voor zijn complete werk.
Kunstenaar Bouke Schuemie maakte het ontwerp van het beeld. Keramiekatelier Struktuur68 zorgde voor de uitvoering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.