Ondertekening intentieovereenkomst zorgcoöperaties Bouwlust

Na maandenlang hard werken door Ellen Kleijn, Shanella Bridgewater en Aicha Kadiri werd met wethouder Karsten Klein onlangs de intentieovereenkomst tussen gemeente Den Haag en de drie oprichters van de zorgcoöperaties Bouwlust ondertekend. In Den Haag zijn voor het eerst drie zorgcoöperaties opgericht die zorg en ondersteuning gaan bieden door en voor burgers. Hiermee kan zorg en ondersteuning dichterbij burgers georganiseerd worden. De initiatiefnemers gaan zich inzetten voor zorg en ondersteuning die dichtbij, voor en door burgers is. Een uitstekend voorbeeld van burgerkracht, Haagse Kracht.

In Bouwlust-Vrederust en Moerwijk gaan ElCuraZorgt, Anna’s Gedoe en Amazing Women Centre zich inzetten voor ouderen met een kleine beurs en het uit hun sociale isolement halen van kwetsbare vrouwen. Doordat zij hun krachten bundelen ontstaat er meer ondersteuning en aanbod van activiteiten voor deze doelgroepen. Zij constateren een grote zorgvraag in Escamp. Dit komt mede door een vrij hoge mate van vergrijzing, maar ook andere sociale kenmerken stuwen de zorgvraag omhoog.

De wijken kennen een sociale achterstand, er zijn relatief veel mensen werkloos en GGZ-problematiek is het gebied niet vreemd. Veel groepen in de wijken hebben behoefte aan dagbesteding en begeleiding die hen activeert en uit een isolement haalt. Bij ouderen is de toegang tot zorg een probleem, omdat ze door digitalisering of beperkte mobiliteit de weg naar zorg en ondersteuning niet kunnen vinden.

Meer info: info@elcurazorgt.nl.

1 reactie

  1. Pingback: Nieuwsbrief nr. 11 - 1 juni 2017 -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.