Omstreden appartementencomplex Narcislaan Den Haag opgeleverd

Het appartementengebouw De Narcis met 22 sociale huurappartementen aan de Narcislaan in Den Haag is klaar. Afgelopen week werd door wethouder Stadsontwikkeling en Wonen Boudewijn Revis en René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade de eerste sleutel uitgereikt. In maart van dit jaar is de bouw gestart, omdat werd gebouwd volgens Prefab bouwmethode is de bouw snel verlopen.

In eerste instantie was het appartementengebouw bedoeld voor de huisvesting van statushouders. Het stadsbestuur heeft in het nieuwe coalitieakkoord besloten geen grootschalige locaties meer specifiek voor statushouders te ontwikkelen en in gebruik te nemen. Dit betekent dat een aantal nieuwbouwlocaties waaronder dit project niet meer specifiek is bedoeld voor statushouders. “Wij hebben de appartementen via de reguliere weg op Woonnet Haaglanden aangeboden. Omdat het voor starters steeds moeilijker is om in deze woningmarkt een woning te vinden, hebben wij starters voorrang gegeven. In De Narcis komen 21 starters te wonen, allemaal éénpersoonshuishoudens met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar”, vertelt René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade.

Vraag naar betaalbare woningen neemt toe
Wethouder Boudewijn Revis was enthousiast over de oplevering van de 22 appartementen: “Appartementen voor de sociale huur zijn zeer welkom in Den Haag. De vraag naar betaalbare woningen is nu al groot en neemt in de komende jaren alleen maar toe. Den Haag zal namelijk fors blijven groeien. We verwachten de komende decennia bijna 100.000 Hagenaars erbij en die moeten allemaal wonen. Ik hoop dan ook dat ik nog veel eerste sleutels mag overhandigen.”

Geduld en vertrouwen
De eerste sleutel werd uitgereikt aan de 24-jarige Melvin Hardon. “Op dit moment woon ik nog bij mijn ouders in het Wateringse Veld. Ik was al langer op zoek naar een woning, maar kwam voor de meeste woningen steeds niet in aanmerking. Ik ben mij toen gaan richten op nieuwbouwprojecten. Door de website van Arcade in de gaten te houden, wist ik precies welke projecten eraan kwamen. Daarnaast had ik goed voor ogen wat voor woning ik zocht. Vervolgens was het een kwestie van veel geduld en vertrouwen houden”, vertelt Melvin. “Ik heb mij gelijk op mijn 18e ingeschreven bij Woonnet Haaglanden. Uiteindelijk heb ik zes jaar ingeschreven gestaan. Ik kijk er ontzettend naar uit om hier te gaan wonen. Lekker in de stad in een rustige buurt en dicht bij mijn vrienden en familie. En het strand natuurlijk om de hoek.”

Foto: Wethouder Stadsontwikkeling en Wonen Boudewijn Revis (rechts op de foto) en René Lemson, directeur-bestuurder bij Arcade (links op de foto) reikte de eerste sleutel van het appartementengebouw aan de Narcislaan uit aan Melvin Hardon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.