Oma Greet Leet Night!

Hallo lieverds,

Jullie weten het inmiddels: ik ben al aardig op leeftijd. Ik zou zó graag nog wat langer willen leven! Dat betekent dat ik nog eeuwig mijn talkshows kan doen en nog jaren en jaren bijzondere gasten kan ontvangen. Ik hoop dan wel dat ik niet in den eeuwigheid last van die heup blijf houden. Maar goed, als dat het enige is.

Jullie begrijpen: ik ga het in mijn volgende Oma Greet Leet op zaterdag 19 januari hebben over het eeuwige leven. Over het altijd blijven bestaan van iets. Bijvoorbeeld van de muziek van Woody Brunings, frontman van The Crazy Rockers. Die groep treedt volgende week nog 1 keer op in de Zwarte Ruiter. Daar hadden ze in 1959 hun allereerste optreden!

Rex Lalleman komt ook gezellig bij me langs. Hij komt vertellen namens zijn vader, fotograaf Ernst, want die woont in Barcelona. Ja lieverds, het is de jeugd die de verhalen moet doorgeven. Ernst vond fotoportretten uit de jaren 50 van Foto Americain. Mensen die voor eeuwig zijn vastgelegd. Ernst startte een zoektocht naar die mensen. Ik ben zo benieuwd wie hij allemaal gevonden heeft! Waar ik ook benieuwd naar ben, is het toneelstuk Alle Dagen Kermis. Poeh, dat lijkt me best zwaar, eeuwig op de kermis staan in zo’n hokje. Actrice Isabella Chapel komt me er alles over vertellen.

Oma Greet Leet is dit keer onderdeel van het Dakota’s Winternachten Verhalen Festival. Dat betekent dat de talkshow ook in het teken staat van verhalen. Schrijver/dichter Rodaan Al Galidi komt langs en draagt natuurlijk voor. Hij schrijft zo geweldig! Ik heb er al helemaal zin in. Ook Rodaan heeft zich laten inspireren door het ‘eeuwige leven’. Nou, ik kan jullie alvast vertellen: die man mag mij eeuwig komen voorlezen!

Nog meer verhalen! Zoals die van Fem Westerhout. Heel bijzonder, want Fem is pas negen jaar en heeft een verhaal geschreven over hoe de wereld er over 50 jaar uitziet. Natuurlijk is mijn eeuwige kleinzoon Mark er ook weer. Hij sluit de avond af met een poëtische punt.

Nou, lieverds, ik hoop jullie zaterdag 19 januari (aanvang 19.30 uur) te zien! Deze editie is gratis. Geweldig toch? Een fantastische talkshow met jullie eigen Escampse oma voor nop. Dat zal een volle bak worden! Vergeet niet te reserveren anders kun je er misschien niet meer bij (reserveren via  www.theaterdakota.nl, 070 326 5509 of aan de kassa van mijn lievelingstheater Dakota (Zuidlarenstraat 57)).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.