Olena uit Oekraïne geeft kleur aan haar dagelijks leven

“In Nederland durf ik mezelf te zijn!”


Ze is te herkennen aan haar gulle lach en minimaal één kleurrijk detail in haar kleding; Olena Trompert uit Oekraïne voelt zich duidelijk gelukkig in Nederland. Vanwege een chronische ziekte, heeft Olena het lang niet altijd makkelijk gehad. Olena: “Gelukkig is de Nederlandse gezondheidszorg in tegenstelling tot Oekraïne heel goed!”
Olena heeft haar draai in Nederland inmiddels helemaal gevonden. Ze heeft een fijne baan als adviseur bij Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waarbij ze extra gestimuleerd wordt om de Nederlandse taal nóg meer te perfectioneren. Via haar werkgever is ze bij Taleninstituut TaalTaal in Scheveningen terecht gekomen en volgt ze de groepscursus ‘Perfect Nederlands’, die Olena uiteindelijk naar C1-niveau zal leiden. TaalTaal is een van de weinige talenscholen waar ook groepscursussen voor de hoogste niveaus worden aangeboden.
Het leren van een vreemde taal is voor de meeste mensen een heel proces. Olena: “Vandaag moest ik als huiswerk een tekst schrijven over de verschillende fasen van taalverwerving. De eerste fase was voor mij kennismaken met de klanken en het alfabet. Daarna ben ik een jaar bezig geweest met de basis van het Nederlands tot en met niveau B1. Vervolgens heb ik op 8 juli 2013 het drastische besluit genomen om altijd Nederlands te spreken in het dagelijks leven. Dat is soms een hele uitdaging!”
Olena stelt zichzelf de vraag hoe Oekraïens ze eigenlijk nog is. Haar antwoord daarop is: “In Nederland ben ik minder conservatief en durf ik kleur te dragen. Ik voel me gelukkig en in balans!”

Open Dagen
Beheers je de Nederlandse taal al goed, maar is er toch nog ruimte voor verbetering, bijvoorbeeld op zakelijk gebied? Geef jezelf een taalboost bij de serie kwaliteitscursussen ‘Perfect Nederlands’, of volg een maatwerktraject zakelijk schrijven voor een streepje voor. Benieuwd naar de andere 19 talen van TaalTaal zoals Engels, Spaans, Italiaans, Russisch, Frans en Chinees? Vanaf 23 april start het nieuwe lesseizoen weer. Kijk op de website www.taaltaal.nl of bezoek de Open Dagen op 9 april of 13 april.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.