Old Stars Walking Football, voetbal voor iedereen

Sjaak Swart gaat samen met onder meer Kees Kist, Wim Rijsbergen en Dick Schoenmaker naar het WK voetbal Old Stars in Bristol in Engeland. Theo van Leeuwen, rechts op de foto en uitkomend voor ADO Den Haag, was een van de geselecteerden vanuit de Old Stars-aanvullingen bij de Oud-Internationals.

Dat Theo van Leeuwen bij de voorselectie zat, kwam als complete verrassing tot hem en gaf hem een vereerd gevoel. Dat hij het uiteindelijk niet tot de eindselectie schopte, maakte het voor hem niet minder eervol. Ploeggenoot Wout Jonker reist wel af naar Bristol.

“Dit zijn de kersen op de taart”, vertelt Theo van Leeuwen. “En er zijn meerdere van dit soort toernooien. Bij onder meer Heracles Almelo, Preston Palace, PSV en Feyenoord, maar ook ons eigen toernooi in het Zuiderpark, met op woensdag 23 mei de aftrap, ontbreekt niet in dit rijtje.”

Walking Football (zelf noemt Van Leeuwen het ‘Other Football’, vindt hij prettiger klinken) wordt gespeeld op een kwart veld. Hardlopen is er niet bij. Ook ontbreekt de keeper, is er geen lichamelijk contact en mag de bal niet hoger dan heuphoogte gespeeld worden. Bij dit tikkie takkie-voetbal is positiespel een belangrijk aspect. Het draait om aanspelen, kaatsen, gaten trekken, plaatsen en afronden. Van Leeuwen trekt de vergelijking met de rondo’s op de training

Om te kunnen deelnemen aan Old Stars football moet je minimaal 60 jaar zijn, maar verder is het voor iedereen vrij toegankelijk. Ook voor dames. Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van deze nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn.

Momenteel zijn er landelijk ruim 230 verenigingen die Walking Football aanbieden. In Den Haag en het Westland kan het aanbod nog wel een goede impuls gebruiken.
Theo van Leeuwen roept alle besturen in de regio dan ook op om zich aan te melden en hun oud-leden en vrienden in de gelegenheid te stellen hun hobby weer op te pakken en hun conditie en sociale contacten te verbeteren. Tegen geïnteresseerde 60-plussers zegt Van Leeuwen: “Oud spelers en vrienden, meld u aan bij de club waarin u Old Stars football wil spelen.”

Voor meer informatie en clubaanmeldingen stuurt u een bericht naar walkingfootball2018@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.