Oktober: Maand van de vitaliteit in Den Haag

De gemeente Den Haag organiseert in oktober de Maand van de Vitaliteit. Door de hele stad, in iedere wijk, is van alles te doen voor Haagse ouderen. Heel veel organisaties, bedrijven en particulieren hebben iets bijzonders georganiseerd en zetten hun deuren voor de ouderen open. Den Haag is een seniorvriendelijke stad en wil op deze manier ouderen stimuleren om actief, bij de tijd en vitaal te blijven.

Op dit moment is er al keuze uit meer dan 100 activiteiten. Een compleet overzicht van activiteiten is te vinden op maandvandevitaliteit.nl. 

Haagse ouderen gaan vloggen
Tijdens de Maand van de Vitaliteit gaan zes ouderen, gewapend met een telefoon en selfiestick, op pad om vlogs te maken van verschillende activiteiten die in de stad plaatsvinden. De ouderen krijgen een spoedcursus vloggen voordat ze zelf aan de slag kunnen.

Doe mee!
Ouderen kunnen in oktober kennismaken met diverse activiteiten, onder andere op het gebied van cultuur, sport en creativiteit. In de hoop dat zij hierdoor worden gestimuleerd om na de maand deze activiteit(en) voort te zetten. Dat is belangrijk omdat actieve en vitale ouderen vaak beter in staat zijn om om te gaan met een slechter wordende gezondheid, zich minder eenzaam voelen en al met al weerbaarder zijn.

Op de website maandvandevitaliteit.nl staan alle activiteiten per categorie of stadsdeel aangegeven. Het varieert van samen eten, een toneelvoorstelling bezoeken met begeleiding, walking basketbal, maar ook verhalen vertellen of samen salsadansen. Vitaal blijven doe je samen.

Foto: In oktober zijn er in Den Haag tal van activiteiten om ouderen vitaal van lichaam en geest te houden

Foto: Gemeente Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.