OHRA en Delta Lloyd maken zorgpremie 2017 bekend

OHRA

De maandpremie voor de OHRA Zorgverzekering is in 2017 € 104,55. Deze prijs is inclusief 8% online korting (dit is een stijging van € 7,60). De premiestijging van de basisverzekering komt onder andere door een stijging van de zorgkosten. Om de zorgpremie ondanks de hogere kosten betaalbaar te houden, zet OHRA(*) eigen reserves in.

Inzet reserves De stijging van de zorgpremie is onder meer het gevolg van de uitbreiding van het basispakket door minister Schippers van Volksgezondheid en er zijn nieuwe en duurdere geneesmiddelen beschikbaar gekomen. De premies van de aanvullende- en tandverzekeringen stijgen in 2017 met maximaal 10% vanwege toegenomen zorgkosten.

Vrije zorgkeuze OHRA kiest bewust voor het standaard aanbieden van volledige vrije zorgkeuze zonder kans op bijbetaling, de zogenaamde zuivere restitutiepolis. Maurice Koopman, directeur OHRA: ‘Zorg is persoonlijk en wij vinden het daarom belangrijk dat onze klanten zelf kunnen kiezen waar en door wie ze behandeld worden. En dat tegen een betaalbare premie.’

Online zorgchecker Eenvoud en gemak staan bij OHRA voorop, de OHRA App is daar het bewijs van. Het nieuwste initiatief van OHRA, de online zorgchecker, bouwt hierop voort. Dit is een website die consumenten inzicht geeft in de verschillende zorgverzekeringen. Koopman: ‘Deze website geeft mensen inzicht in de soort zorgverzekering die zij hebben, de mate van keuzevrijheid en of er een kans is op bijbetaling. Zo helpen we mensen bij het kiezen van de zorgverzekering die het beste bij hen past.’

(*) Over OHRA OHRA is een verzekeringsmaatschappij die rechtstreeks zaken doet met haar klanten. OHRA staat voor begrijpelijke producten, zaken online regelen, goede service en een scherpe premie of rente. Onze klanten regelen al hun verzekeringszaken direct, eenvoudig en snel met de OHRA App of via de website www.ohra.nl/ . OHRA is een merk van Delta Lloyd. OHRA Ziektekostenverzekeringen N.V. en OHRA Zorgverzekeringen N.V. zijn beiden onderdeel van CZ Groep.Delta Lloyd

Delta Lloyd heeft de premie voor de basisverzekering restitutie in 2017 vastgesteld op € 115,83 per maand (*) (2016: €107,50). Dit betekent een stijging van 7,75%. De premiestijging wordt onder andere veroorzaakt door een stijging van de zorgkosten. Door de inzet van reserves stijgt de premie echter minder dan eigenlijk noodzakelijk is. Delta Lloyd richt zich ook in 2017 op het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige producten en diensten. Daarnaast kunnen klanten altijd zelf hun zorgverlener kiezen.

Harry van der Zwan, algemeen directeur Delta Lloyd Schade: “Ook in 2017 kunnen onze klanten altijd zelf kiezen naar welke arts of welk ziekenhuis ze willen gaan. Wij bieden naast ruime dekkingen in de aanvullende verzekeringen diensten zoals de Gezondheidslijn en een second opinion van een internationale topspecialist. Hierdoor hebben onze klanten zelf regie over de beste zorg.”

Inzet van reserves De stijging van de zorgpremie is onder meer het gevolg van de uitbreiding van het basispakket en er zijn nieuwe en duurdere geneesmiddelen beschikbaar gekomen. Om de premiestijging te beperken zet Delta Lloyd Zorgverzekering (**) daarom reserves vanuit het eigen vermogen in. De premies van de aanvullende verzekeringen en tandverzekeringen stijgen in 2017 met maximaal 10% vanwege toegenomen zorgkosten.

Focus op kwaliteit en dienstverlening Delta Lloyd vindt het belangrijk dat verzekerden altijd in regie zijn over hun eigen zorg. Zo hebben verzekerden van Delta Lloyd volledige vrijheid in het kiezen van hun zorgaanbieder en kunnen zij een second opinion inwinnen via Best Doctors®, een internationaal netwerk van medische topspecialisten. Ook kunnen verzekerden 24 uur per dag en zeven dagen per week kosteloos terecht bij de Delta Lloyd Gezondheidslijn met vragen over hun gezondheid. Voor meer informatie over de Delta Lloyd zorgverzekering 2017: http://www.deltalloyd.nl/zorgverzekering/

Over Delta Lloyd Delta Lloyd is een financiële dienstverlener die producten en diensten aanbiedt op het gebied van levensverzekeringen, schadeverzekeringen en vermogensbeheer, evenals bancaire producten en diensten. Delta Lloyd is een beursgenoteerd concern waar ook OHRA, BeFrank en ABN AMRO Verzekeringen toe behoren. Delta Lloyd heeft ruim 4000 medewerkers (fte’s) in vaste dienst en is actief in Nederland en België.

*) De genoemde premie is exclusief de kortingen voor collectiviteiten. **) Delta Lloyd Zorgverzekering NV is onderdeel van CZ Groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.