Officiële parkeerregeling Winkelcentrum Ypenburg bekend

Er is een einde gekomen aan de heersende onzekerheid welke parkeerregeling van kracht wordt in winkelcentrum Ypenburg. Er wordt een groengele markering aangebracht.

Door Dick Muijs

De regeling ziet er als volgt uit: De groengele zone wordt aangebracht vanaf het parkeerterrein Speerpunt, en loopt vervolgens langs het woongedeelte van de Steentijdsingel tot aan de zonnebank. In dat gemarkeerde gebied wordt het parkeren 10 eurocent per uur met een maximale parkeertijd van één uur gedurende maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur.

De normale parkeerzone, dat is de zone Steentijdsingel waterkant, dus tegenover de bebouwing, daar wordt een parkeerbedrag van € 1.70 per uur gevraagd van maandag tot en met zaterdag van 10.00-18.00 uur. Daar geldt overigens geen maximale parkeerduur.

Het gratis parkeren blijft van kracht bij het gedeelte Steentijdsingel aan de kant van Zeeman. Op zondag blijft het gratis parkeren gehandhaafd.
Of iedereen met deze regeling tevreden kan zijn dat zal in de toekomst moeten blijken. Het bijgevoegde kaartje geeft een overzicht van de verschillende parkeergebieden. Daar waar geen markering is aangegeven blijft het gratis parkeren van kracht.

Donderdag 1 september zal wethouder Tom de Bruijn van 18.30 tot 20.00 het parkeren officieel invoeren. De bedoeling is dat alle winkels dan tot 20.00 uur open blijven.

Bron: Stadsdeel Leidschenveen/Ypenburg, Gem Den Haag afd. Parkerbeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.