Nooit meer volle containers

Avalex gaat de komende maanden 3500 ondergrondse containers uitrusten met slimme sensoren, zogenaamde vulgraadsensoren. Door deze innovatieve oplossing voorkomt Avalex volle ondergrondse containers in Rijswijk.

Met deze software op afstand kan Avalex alle containers in haar verzorgingsgebied monitoren. De vullingsgraadmeter peilt continu hoeveel afval er in een container zit. Via een simkaart geeft de sensor deze meetresultaten door aan de planning van Avalex. Als de software aangeeft dat een container snel vol raakt, wordt dit meteen in de route opgenomen om de container zo snel mogelijk te legen. Het resultaat: volle containers worden voorkomen en minder vuilniszakken naast de container.

Optimaliseren
Vanwege de voorspellende waardes van deze software, wordt zij ook gebruikt voor het optimaliseren van de minicontainer-, vierwielcontainer-, grofvuilroutes en de transporten voor de milieustraten van Avalex. Hierdoor gaat het serviceniveau van Avalex omhoog en zullen klachten afnemen.

Moderniseringsplan
Met behulp van vulgraadsensoren hoeven chauffeurs ook niet onnodig naar een locatie te rijden en halfvolle containers te legen, omdat ze van tevoren weten of de container vol is of niet. Er zijn dus minder vervoersbewegingen nodig. Dit is gunstig voor het milieu en scheelt tijd en kosten.
In april 2018 zullen alle containers in het Avalex-gebied voorzien zijn van een vulgraadsensor. Deze vulgraadsensoren zijn door Avalex voorzien mede als onderdeel van een moderniseringsplan dat het bedrijf uitrolt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.