Nieuwe speelplek in Meidoornstraat, Segbroek levert veel speelplezier op

Een nieuwe schommel, een glijbaan en een prachtige boomhut. De speelplek in de Meidoornstraat is in samenspraak met de buurt en buurtkinderen volledig vernieuwd en biedt weer volop speelplezier. Na de opening door wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD) genoten de kinderen volop.

Boudewijn Revis: “Alle kinderen kunnen op deze manier weer lekker buitenspelen met allemaal mooie speeltoestellen. Spelen is niet alleen leuk maar ook gezond. Bovendien zorgen de speelplekken ervoor dat kinderen veel bewegen, sociale contacten opdoen en samen leren spelen. En daarnaast levert een mooie speelplek in de buurt ook een aangename ontmoetingsplek op voor allemaal. En daar kan iedereen van jong tot oud van profiteren. ”

Omdat de speeltoestellen en de ondergrond van de in de Heesterbuurt gelegen speelplek verouderd waren, is de speelbeheerder van stadsdeel Segbroek begin 2017 in gesprek gegaan met de buurt.

Voor de kinderen in deze buurt is in februari van dit jaar een tekenmiddag georganiseerd waarbij zij hun wensen voor een nieuw ontwerp voor de speelplek op papier mochten zetten. De kinderen wilden in ieder geval een schommel, een glijbaan en een boomhut in het nieuwe ontwerp zien. Verder was er in de buurt een wens voor vergroening.

Deze ideeën zijn verwerkt in het ontwerp en de speelplek is in oktober volledig vernieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.