Nieuwe najaarsproductie van Theatergroep Wateringen

Theatergroep Wateringen speelt de najaarsproductie ‘De Twaalf Gezworenen’ van Reginald Rose Regie: Rodney Verhoeven. Deze uitvoering is gebaseerd op de klassieker Twelve Angry Men met Henry Fonda in de hoofdrol. Een triller over rechtvaardigheid en de tirannie van de onderbuik.

Korte inhoud: Een zestienjarige jongen uit een achterbuurt staat terecht voor de moord op zijn vader. Twaalf juryleden oordelen over zijn leven of dood. Ieder jurylid heeft zijn eigen agenda en een aantal laten zich leiden door een onbedwingbare gulzigheid naar macht en eigenbelang. Het bewijs lijkt glashelder: schuldig. Maar bij de eerste stemming zet één jurylid vraagtekens. Zij twijfelt en wordt weggehoond en bedreigd, omdat zij er als enige een andere mening op na houdt. Maar zij geeft niet op en er ontspint zich een verhit debat over wie gelijk heeft, over waarheid of twijfel. Dan blijkt eigenlijk ieders oordeel gevoed te worden door vooroordelen, racisme en persoonlijke angsten. Juist dat maakt deze klassieker uit 1954 zo actueel.
De voorstelling wordt gehouden op 15, 16, 17 en 18 november om 20.15 uur en op 19 november om 14.30 uur in De Toneelschuur Wateringen aan de Noordweg 63 te Wateringen. Entree: € 12,50

Reserveren kan via www.theatergroepwateringen.nl of via 06-31209721. Men kan de auto parkeren bij De Rhijenhof of op de Menno ter Braakstraat.
Meer info bij Nancy Tiepel via 06-55543455.

Zie ook www.theatergroepwateringen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.