Nieuwe kerk in Rijswijk

Er wordt een nieuwe kerk in Rijswijk geopend, Activate International Church. Deze nieuwe kerk is officieel nog niet gestart, maar heeft achter de schermen al drie informatie bijeenkomsten achter de rug. Tijdens de druk bezochte bijeenkomsten viel op dat er veel aandacht was voor kinderen, met gratis eten en drinken.

Gemeentestichting
Deze aanpak is fris en nieuw. Volgens Ronald Lakhichand, voorganger van Activate, heeft het alles te maken met gemeentestichting: “Een kerk stichten op een gezonde manier is erg leuk, maar soms ook erg spannend en uitdagend. Aangezien je niet weet wie er überhaupt op af zal komen blijft het een proces van uitproberen en vooral doen.”

Ronald heeft een moeilijke puberteit gehad in Den Haag en liep met veel boosheid rond. Op jonge leeftijd was hij vaak te vinden in de coffeeshop en is meerdere malen met justitie in aanraking geweest. “Toen ik op 18 jarige leeftijd de Landmacht inging veranderde mijn omgeving. Een aantal jaren later, kreeg ik een bijzondere ervaring met Jezus in mijn slaapkamer. Tijdens een gebed deed God iets bijzonders in mijn hart, waarbij mijn kamer verlicht werd en ik alleen nog maar kon huilen. Kort daarna had mijn vrouw Priscilla een soortgelijke ervaring en sindsdien is ons leven op de kop gezet. We houden heel veel van God en we houden heel veel van mensen. Met Activate willen we graag iets terug doen voor deze mooie plek waar we zo van houden.”

Waar staan we voor
Allereerst is iedereen welkom bij Activate ongeacht ras, cultuur of achtergrond. Wij willen ons richten op de zoekende mens die normaal niet snel een kerk zou binnen stappen en op jonge gezinnen. Daarnaast vinden we het belangrijk dat we een veilige, gezonde omgeving zijn waar mensen graag naartoe gaan. Het is ons verlangen dat we als kerk maatschappelijk betrokken blijven en een positief verschil maken in Rijswijk, Den Haag en e.o.”

Internationaal
Activate heeft een internationaal karakter. Dat houdt in dat vrijwel alles in het Nederlands en Engels gebeurd, om ook open te staan voor expats en Engelstaligen. In de toekomst wordt er gewerkt aan een aparte Nederlandse- en Engelstalige dienst. De kerk is verbonden met de geloofsgemeenschap VPE en het gemeentestichtingsnetwerk ARC.

Feestelijke opening 2 december om 14.30 uur
Activate International Church opent haar deuren op zondag 2 december om 14.30 uur. Het programma duurt tot 16.00 uur, met wederom aandacht voor de kinderen en gratis eten en drinken. Het vindt plaats in de Competa Conference Center aan de Verrijn Stuartlaan 20, in Rijswijk. Na de opening starten de wekelijkse samenkomsten elke zondag om 11.00u in hetzelfde gebouw.

Foto: Ronald en Priscilla Lakhichand, Voorgangers Activate Int. Church

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.