Nieuwe gezichten voor een Rijswijk waar iedereen mee kan doen

ANDY KOOY (lijsttrekker): In Rijswijk gaat veel goed. Maar toch kan nog niet iedereen vanzelfsprekend meedoen. Daar moeten we als gemeenschap wat aan doen. De Rijswijkse PvdA draagt bij door zich de komende vier jaar lokaal in te zetten voor onze sociaal democratische doelstellingen. Open naar de inwoners met heldere doelen als: armoedebestrijding, meer goede goedkope woningen, werkgelegenheid en kansen voor ieder kind.
Wij luisteren naar u en dat stopt niet na de verkiezingen, dat gaat gewoon door. Zoals u van ons gewend bent. Zo zijn we iedere eerste zaterdag van de maand op straat te vinden (kijk op facebook of onze website om te zien waar). Sociale problemen kunt met ons bespreken en u kunt een helder antwoord verwachten.
RICK KRUMEICH (twee op de lijst): Met zeer kritische grondhouding ben ik in gesprek gegaan binnen de PvdA en daarbuiten. Ik sprak mensen die niet meer blij zijn met de PvdA en ik voelde grote verwantschap. “De PvdA heeft ons in de steek gelaten”, zeiden ze. Of: “Qua beginselen hoor ik maar bij één partij. Dat is de PvdA, maar alsjeblieft!! voer geen VVD beleid meer uit”.
Kortom, vergelijkbare gevoelens – die mij juist hebben aangezet een eerste politieke stap te zetten. Ik heb nog geen rond plan, maar voor mijn Masterstudie MBI schrijf ik een stuk (“Kleine Kruum jr. wordt wakker”). Dit is een bedrijfskundig verandertraject voor de PvdA (HERIJKING!). Ik zou je heel graag willen uitnodigen om hieraan mee te denken. Blijf kritisch maar word actief! Ik wil daarom het zwaarste politieke PvdA middel inzetten: kom eens een bakje thee drinken bij Rick (pvdarickkrumeich@gmail.com).
IRENE JANSEN (vijf op de lijst): Samen werken aan kansen voor ieder kind, dit is het thema van ons verkiezingsprogramma dat mij het meest bezighoudt. Kansen in het onderwijs bijvoorbeeld.

Er is een mooie basis gelegd voor de brede school en dat biedt mogelijkheden om te werken naar nog meer maatwerk voor kinderen die buiten de boot dreigen te vallen. Door in de school ruimte te creëren voor meerdere organisaties, maak je de zorglijnen korter. Maar daarvoor zijn duidelijke kaders nodig, want er zijn vaak verschillende visies over wat een brede school zou moeten zijn. Een rol van de gemeente is dan zeker gepast. Om de kaders te bewaken en een soepelere samenwerking tussen de betrokken partijen te stimuleren. Kinderen zijn heel goed in staat om zelf mee te denken over hun toekomst. Ik ga mij daarom ook inzetten om hen meer podium te geven. De kinderrechten-ambassadeurs zijn hier een mooi voorbeeld van. Tijdens hun bijeenkomst, laatst, met de gemeenteraad kregen zij veel lof. Laten we hen nog serieuzer nemen en kinderen de kansen geven waar ze recht op hebben.

Werk samen met deze nieuwe en de meer ervaren kandidaten aan een Rijswijk waar iedereen mee kan doen.
Stem 21 maart PvdA, lijst 6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.