Nieuwe Aikidoschool in Rijswijk

Op dinsdag 7 juni opent Tendoryu Aikido ZuidWest een nieuwe aikidoclub aan de Henri Dunantlaan 90 in Rijswijk. Aikido is een traditionele Japanse krijgskunst waar de nadruk ligt op de ontwikkeling van, coördinatie, concentratie en de innerlijke kracht. Hoe groter deze kracht is, hoe meer men in staat is om de hedendaagse maatschappij met zijn werkdruk en leef tempo het hoofd te bieden. Aan de andere kant worden het motoriek en het waarnemingsvermogen sterker ontwikkeld. “Hierdoor ontstaat een betere timing, verhoogd reactievermogen, weerbaarheid en geestelijke ontwikkeling,” vertelt initiatiefnemerJannie Gisberts, die al meer dan 20 jaar actief is in deze krijgskunst.

Jannie Gisberts is begonnen bij Tendoryu Aikido Roermond waar hij nog steeds les geeft. Zes jaar geleden besloot hij zijn woonplaats Roermond te verruilen voor Den Haag. “Voor mijn passie betekent dit dat ik gemiddeld twee keer per week op en neer reis van Den Haag naar Roermond,” vervolgt Jannie. Sinds 15 jaar verzorgt hij ook zelf Aikido trainingen. Jannie werd in 2014 door Shimizu Sensei persoonlijk gegradueerd tot Sandan (3e dan).

Daarnaast bezoekt hij regelmatig diverse Aikido stages in binnen- en buitenland om op deze wijze zijn niveau op peil te houden. Beroepsmatig is Jannie al meer dan 31 jaar als Security Professional werkzaam in de Security Branche waar hij diverse functies heeft bekleed. De afgelopen 10 jaar is Jannie werkzaam als professionele trainer-docent in deze sector. Daardoor zijn de lessen die door Jannie gegeven worden professioneel van opzet zowel op didactisch- als ook op pedagogisch niveau.

Geen wedstrijden
“Bij Aikido kennen we geen wedstrijden,” besluit Jannie. Het grote verschil met vechtsporten als karate en judo is dat er in Aikido geen nadruk ligt op het competitie-element. Iedere vorm van competitie is afwezig in Aikido. Aikido betekend letterlijk vertaald “de weg van het samenkomen met Ki (innerlijke kracht)”. Aikido is een belangrijk deel van de Japanse cultuur en heeft een geschiedenis van meer dan 500 jaar.
Om Aikido te beoefenen is in eerste instantie niet veel nodig. De beginnende Aikidoka is al klaar voor zijn eerste lessen met lekker los zittende kleding en een paar badslippers. Besluit men na enige tijd om door te gaan met Aikido dient een Aikido/judo pak aangeschaft te worden.

Openingstijden
Tendoryu Aikido ZuidWest is gevestigd in de sporthal van basisschool Het Kristal aan de Henri Dunantlaan 90 in Rijswijk. De trainingen zijn iedere dinsdagavond vanaf 7 juni van 20.00 tot 21.30 uur. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig en tram 17 stopt op loopafstand.
De eerste kennismakingles is gratis. Maandelijkse contributie bedraagt € 20,-.
Voor aanmelden, meer informatie en actuele filmpjes: www.tendoryuaikidozuidwest.nl

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.