Nieuwe aanmeldprocedure basisonderwijs werkt goed

De nieuwe aanmeldprocedure voor het basisonderwijs in Den Haag lijkt goed te werken. 99% van de aangemelde kinderen kan terecht op een school in de top-3 van hun voorkeur. Binnenkort volgen er nog drie aanmeldperioden.

Eind januari 2019 zijn de eerste kinderen via de nieuwe procedure geplaatst. Van de kinderen die zijn aangemeld op een school met een maximum aantal plaatsen, kan 95% terecht op de school van eerste voorkeur. Voor 99% is er een plek op één van de scholen in de top 3 van hun voorkeur. De meeste scholen in Den Haag hebben voldoende plaats voor alle aanmeldingen; op deze scholen kregen alle aangemelde kinderen direct een plek.

Wethouder voor onderwijs, Saskia Bruines: “Alle kinderen in Den Haag verdienen goed onderwijs. We zorgen er daarom voor dat ouders goed begeleid worden in het aanmelden op de school van hun keuze. De regels voor aanmelding en toelating op een school zijn nu versimpeld en vooraf helder voor ouders.”

Ook Gerard van Drielen (voorzitter schoolbestuur SCOH) is te spreken over de uitkomst van de eerste plaatsing. “Ik ben verheugd dat zoveel ouders een plek voor hun kinderen hebben gevonden op een school die bij hen past. De samenwerking tussen de gezamenlijke basisschoolbesturen, de gemeente Den Haag en de ouderorganisatie Ouders voor Eerlijke Schoolkeuze Den Haag heeft hieraan bijgedragen. Alle betrokkenen kunnen trots zijn op dit resultaat.”

Vanaf 1 oktober 2018 geldt een nieuwe aanmeldprocedure voor het basisonderwijs in Den Haag. Het aanmelden op de basisschool is duidelijker en gemakkelijker geworden. Met ingang van 1 oktober 2018 gelden nieuwe regels. Ouders kunnen hun kind vanaf 3 jaar aanmelden in plaats vanaf 1 jaar en ouders kunnen meerdere scholen kiezen. Het aanmelden gaat op bijna alle Haagse scholen op dezelfde manier. Dat is een stap vooruit voor ouders. De aanmeldprocedure is in lijn gebracht met landelijke wetgeving.

In 2019 volgen er nog drie aanmeldperioden. In deze perioden kunnen ouders hun kinderen aanmelden voor een school met een beperkt aantal plaatsen. De eerstvolgende start op 18 maart.

Meer informatie over het aanmelden op de basisschool staat op scholenwijzer.denhaag.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.