Nieuwbouw Kindcentrum BuitenRijck in RijswijkBuiten officieel geopend

Namens de gemeente Rijswijk heeft wethouder Nicole Dierdorp maandag feestelijk de deuren van de nieuwbouwlocatie van Kindcentrum BuitenRijck in RijswijkBuiten geopend. Zij is samen met de kinderen, leerkrachten, pedagogisch medewerkers en ouders vanaf de tijdelijke locatie naar het nieuwe onderkomen voor Kindcentrum BuitenRijck gelegen aan de Metelerkampstraat in RijswijkBuiten gelopen.

In het nieuwe Kindcentrum zijn maandag 180 leerlingen gestart. De opvang van de kinderen van 0 tot 4 jaar zal later naar de nieuwe locatie verhuizen. Het Kindcentrum is niet alleen een basisschool, maar ook kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar (dagopvang en buitenschoolse opvang). Daarnaast biedt de nieuwe locatie ruimte voor een sportzaal, die tevens voor derden bruikbaar is, alsmede een welzijnsruimte. Bijna iedere functie heeft hiervoor een eigen plek gekregen met elk een eigen entree en herkenbaarheid.

SMT Bouw & Vastgoed uit Rosmalen is verantwoordelijk voor de uitvoering van dit markante gebouw. Het duurzame ontwerp is van LIAG Architecten.

Energie & Milieu
Naast een gezond binnenklimaat zijn tal van maatregelen getroffen voor het creëren van een energiezuinig en milieuvriendelijk gebouw. Zo is op het dak van het gebouw 230m2 aan zonnepanelen geplaatst om te voorzien in het overgrote deel van de eigen energievraag. Tevens is aandacht besteed aan de duurzaamheid in relatie tot het onderhoud en de exploitatie van het
onderwijsgebouw over een lange periode. Hiermee sluit ook het Kindcentrum aan op de duurzame ambities van de ontwikkeling van RijswijkBuiten.

SMT Bouw & Vastgoed
SMT Bouw & Vastgoed is een toonaangevende onderneming, gespecialiseerd in Design & Build realisatie van onderwijshuisvesting en maatschappelijk vastgoed. Hier concentreert zich meer dan 40 jaar ervaring in het uitvoeren van huisvestingsoplossingen voor onderwijs, zorg,
sport, multifunctionele accommodaties en publieksfuncties.

RijswijkBuiten
In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen al meer dan vier jaar met veel plezier in hun nieuwe duurzame woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.