Nieuw in de wijk: Team Heeswijk

Wendy Broeders en Marielle van der Zwan wonen al jarenlang in Moerwijk. Na de aankondiging van de herinrichting van het Heeswijkplein zijn zij in actie gekomen om een activiteitencentrum te realiseren aan het nog te vernieuwen plein.

“Op 1 juni kregen wij de sleutels van ons pandje aan het Heeswijkplein 104 en kon de verbouwing beginnen,” aldus het tweetal enthousiast. “Tijdens de verbouwing hebben verschillende buurtbewoners ons geholpen. En op 8 juli was daar dan eindelijk de officiële opening van het pand door wethouder Baldesingh. Wij hebben die dag ook een cadeau van de wethouder gekregen namelijk het definitieve ontwerp van het nieuwe Heeswijkplein. We hebben al tal van activiteiten achter de rug zoals een kinderdisco, movie night, een schoolspullenbingo en ook een heuse carwash. Langzaamaan keert de gezelligheid terug op en rond het plein en krijgen wij ook vaak te horen dat de wijkbewoners blij zijn met het activiteitencentrum. Zo lopen ze ook geregeld bij ons binnen voor een bakje koffie en iedereen is meer dan welkom om dat ook een keer te komen doen.”

Er staan nog een tal van leuke activiteiten in de planning zoals op 10 september een sport- en spelmiddag in een legerthema. Denk hier aan klimmen op een klimwand, onder camouflage netten doorkruipen, touwtrekken enzovoorts. Dit evenement start om 11.30 uur op het Heeswijkplein 104. “Vanaf daar marcheren we gezamenlijk naar het Kruisvaarderspad.”

Op 11 september wordt Aight open podium gehouden. Hier kan iedereen zijn talent laten zien. Ook kan men deelnemen aan workshops en clinics zoals street art, grafitti spuiten, beatbox lessen en dans. Dit start om 12.00 uur in het Zuiderpark bij het skatepark.

“Deze activiteiten zijn kosteloos. Dit is slechts een deel van onze activiteiten. Wilt u op de hoogte blijven? Op Facebook.nl/teamheeswijk en twitter.com/teamheeswijk kunt u ons liken en volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.