Nieuw theehuis De Nijkamphoeve gereed

Op zaterdag 30 maart opent burgemeester Pauline Krikke het nieuwe theehuis op de BuurtBoerderij De Nijkamphoeve. Na drie jaar van ontwerpen, geld inzamelen en bouwen is het nieuwe theehuis klaar. Burgemeester Pauline Krikke is bereid gevonden om het nieuwe gebouw te openen. Met dit nieuwe onderkomen, dat onder andere een huiskamer/cursusruimte, een keuken en een invalidentoilet omvat, biedt De Nijkamphoeve nog meer voorzieningen aan haar bezoekers; passend bij een toekomstgerichte voor alle generaties bedoelde ontmoetingsplek.

Het nieuwe theehuis is duurzaam gebouwd en voorzien van zonnepanelen. Hiermee is BuurtBoerderij De Nijkamphoeve de eerste kinderboerderij in Den Haag die zelfvoorzienend in energie is. Dat alles is mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeente Den Haag, VSB Fonds, Fonds 1818, RABO Bank, stichting Haëlla, stichting Boschuysen en het Protestants Steunfonds. Daarnaast zijn donaties ontvangen van onder andere het Hofstad Lyceum en zijn er bedrijven die sponsorden door korting te geven op het bouwmateriaal.
Ook was er steun van donateurs die obligaties hebben gekocht en daarmee hun vertrouwen hebben uitgesproken in stichting Vrienden van De Nijkamphoeve. “Al deze mensen, bedrijven, stichtingen en instanties zijn we zeer erkentelijk voor hun steun!”

Op zondag 31 maart is er open dag voor alle bewoners uit de wijde omtrek om het nieuwe theehuis te bewonderen. Men is vanaf 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom. Het adres van BuurtBoerderij De Nijkamphoeve is Escamplaan 1750, 2547 HG Den Haag (achter het HagaZiekenhuis locatie Leyweg).

Foto: Het nieuwe theehuis van BuurtBoerderij De Nijkamphoeve.

Fotograaf: Andreas Dijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.