Nieuw kunstgras op Cruyff Court ADO Den Haag

Op woensdag 25 oktober om 14.00 uur vindt de heropening van het Cruyff Court ADO Den Haag en de ondertekening van het nieuwe convenant plaats. Het Cruyff Court aan de Pachtersdreef heeft een belangrijke sociale functie in de wijk Vrederust. Om er voor te zorgen dat het Cruyff Court ook de komende tien jaar die functie behoudt, is het kunstgras vervangen en zijn de afspraken met de lokale partners vernieuwd.

Het convenant heeft als doel het opzetten van een sport-, beweeg- en participatieaanbod dat een bijdrage levert aan de kwaliteit en het gebruik van het veld. Dit aanbod richt zich op verschillende doelgroepen in de wijk om het gebruik van het court in balans te brengen met de behoefte van de buurt. Hierdoor levert het court een optimale bijdrage aan het in beweging brengen van de Haagse burgers en de leefbaarheid in de wijk. Het programma is een duurzame samenwerking tussen gemeente, maatschappelijke instellingen, gebruikers en aanbieders van de sport- en beweegactiviteiten voor een periode van tien jaar.

Foto: Een aantal kinderen uit de wijk met jongerenwerker Abdel el Kadi (links) en streetsportleider Mounaim Ajiou (rechts).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.