Nieuw duurzaam afvalbrengstation Uitenhagestraat opent de deuren

Op 2 januari opent in  Den Haag een nieuw afvalbrengstation haar deuren. Aan de Uitenhagestraat 4 is een nieuw duurzaam en geheel gesloten pand geopend waar iedere Hagenaar zijn afval en grof vuil kan brengen en scheiden.
 
Wethouder Boudewijn Revis: “Met het nieuwe afvalbrengstation heeft Den Haag er een fantastische en duurzame locatie bij waar het afval gebracht en gescheiden kan worden. Hierdoor leveren de bewoners van Den Haag een positieve bijdrage aan een meer duurzaam afvalbeheer. Dit is precies de gedachte achter ‘circulair werken’: de afvalberg laten krimpen, grondstoffen terugwinnen en hergebruiken.”

Met het nieuwe afvalbrengstation aan de Uitenhagestraat is er een duurzaam afvalbrengstation gerealiseerd. Het gaat om een gesloten gebouw gaat dat goed geïsoleerd is tegen geluid. De gevel is geheel van gerecycled materiaal gemaakt. Het bestaat uit restmateriaal van platen waaruit de carrosserie van vrachtwagens is gestanst. Verder is er een groen dak, zijn zonnepanelen geplaatst en wordt regenwater opgevangen en hergebruikt.

Met het openen van de Uitenhagenstraat zal per 14 januari het afvalbrengstation aan de Visserhavenstraat sluiten. Het afvalbrengstation voldeed niet meer aan de eisen van de tijd. Nabij dit station staan vanaf half januari in de buitenruimte brengcontainers voor diverse soorten gescheiden afval, zoals  papier, glas, textiel , plastic, blikjes en drankpakken. Verder kunnen bewoners hun afval wegbrengen aan de Plutostraat op de Binckhorst en de Werf in Loosduinen en het nieuw geopende pand aan de Uitenhagestraat in het centrum.

De gemeente heeft de ambitie om in 2020 40% van het afval gescheiden in te zamelen. Dat betekent jaarlijks 9,5 miljoen kilo meer. Alle Hagenaars hebben bij elkaar elke dag ongeveer 600 ton afval, ruim 1 kilo per persoon, iedere dag 75 vuilniswagens vol. In afval zitten veel grondstoffen die opnieuw gebruikt kunnen worden en verwerkt kunnen worden tot nieuwe producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.