Nieuw algemeen bestuur Delfland beëdigd

Partijen maken afspraken over collegiaal bestuur


Na de verkiezingen van 20 maart is afgelopen vrijdag een nieuw algemeen bestuur voor het Hoogheemraadschap van Delfland beëdigd. Dit algemeen bestuur heet bij het hoogheemraadschap de Verenigde Vergadering en bestaat uit 30 personen. Na de verkiezingen zijn 16 nieuwe bestuursleden toegetreden. Bij de installatie spraken de leden in een gezamenlijke verklaring af om de komende periode te kiezen voor een krachtig collegiaal bestuur. Het huidige dagelijks bestuur van dijkgraaf en hoogheemraden blijft aan tot er een coalitie-akkoord is.

De verenigde vergadering kwam op 28 maart voor het eerst bijeen om te worden beëdigd. Tijdens de bijeenkomst ondertekenden vertegenwoordigers van de verschillende fracties de gezamenlijke verklaring.
Uit de verklaring die partijen met elkaar hebben besproken: “Bij de start van een nieuwe bestuursperiode van het Hoogheemraadschap van Delfland verklaren wij, namens onze fracties, dat wij samen staan voor een krachtig collegiaal bestuur voor Delfland. Wij zien dit als de belangrijkste sleutel tot een krachtig, succesvol en onbesproken bestuur. voor Delfland de komende bestuursperiode en goede resultaten voor ingelanden. Deze verklaring vormt een van de uitgangspunten van het nog te sluiten coalitieakkoord.”

Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt is blij met dit initiatief van de fractievoorzitters: “Het is goed om, als algemeen bestuur, op deze manier gezamenlijk een positieve aftrap te geven aan de komende collegeperiode. Ik verheug me op de samenwerking binnen deze nieuwe verenigde vergadering.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.