Nederlands leren via SamenHaags straks ook in Escamp en Laak

De gemeente wil dat iedere inwoner in Den Haag de kans krijgt om Nederlands te leren. De gemeente biedt hiervoor het programma SamenHaags aan. Vanaf februari kunt u uzelf of iemand bij u in de buurt ook aanmelden in de stadsdelen Escamp en Laak.

SamenHaags is voor inwoners die moeite hebben met de Nederlandse taal. Zij kunnen zich aanmelden bij 1 van de locaties. Deelname aan  SamenHaags duurt maximaal 12 maanden en is gratis. De deelnemer krijgt Nederlandse les, volgt 1 dag stage en heeft een ‘Haagse makker’. Dit is een vrijwilliger die de deelnemer wegwijs maakt in de stad. Zo oefent de deelnemer de taal, onderneemt leuke dingen en leert de Nederlandse gewoonten. De deelnemer ontvangt na succesvolle deelname een certificaat.

Deelnemen aan SamenHaags
Kent u iemand in uw omgeving die Nederlands wil leren? Help hem of haar met aanmelden bij SamenHaags in de wijk:
• Escamp: Kom voor 1 februari naar Wijkcentrum Moerwijk, Aagje Dekenlaan 51. Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Het programma start op 4 februari.
• Schilderswijk: Stuur een e-mail naar samenhaags@denhaag.nl. Vermeld naam, adres en telefoonnummer van de deelnemer. De lessen zijn in ’t Haagse Huis, ’s-Gravenzandelaan 185.
• Laak: Kom donderdag 21 februari of 7 maart om 13.00 uur naar Vadercentrum Adam, Jonckbloetplein 24. Iedereen is welkom. Het programma start half maart

Meer informatie
Wilt u meer weten over het programma of wilt u Haagse makker worden? Kijk voor meer informatie op www.samenhaags.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.