Monuta organiseert herinneringslunch

Monuta organiseert op woensdag 23 november een herinneringslunch. Tijdens deze middag kunnen belangstellenden herinneringen aan een overleden dierbare op een speciaal herinneringsdoek schrijven of tekenen. Geïnteresseerden zijn om 11.30 uur van harte welkom aan de Laan van Eik en Duinen 38 in Den Haag.

Verlies delen
“Voor nabestaanden kan het fijn zijn om hun overleden dierbaren te herdenken, of het verlies nu recent was of al langer geleden,” vertelt Mieke van Bergenhenegouwen, uitvaartverzorger bij Monuta. “Daarom organiseren we deze herinneringslunch. Nabestaanden putten troost uit het contact met anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Tijdens de lunch is er dan ook voldoende gelegenheid om met elkaar te praten.”

In de dagen voor Kerst
Het is niet voor niets dat Monuta deze herinneringslunch nu organiseert. “De laatste maanden van het jaar zijn echt een periode van samenzijn en herinneren. Zeker de feestdagen zijn dé periode bij uitstek om overleden dierbaren te herdenken. Met onze herinneringslunch bieden wij iedereen de gelegenheid om dit op positieve wijze samen met ons te doen.”

Herinneringsdoek maken
Alle herinneringen kunnen op een speciaal herinneringsdoek worden opgeschreven. “Door een speciale herinnering of wens op te schrijven, blijft de gedachte aan een overleden dierbare levend”, meent Van Bergenhenegouwen. “Bovendien biedt het een opening voor een gesprek. Maar iemand kan bijvoorbeeld ook een foto, knuffel of mooie print meenemen. Alles kan.”

Aanmelden en meer informatie
Online aanmelden kan tot 17 november via www.evenstilstaanbij.nl. Belangstellenden kunnen zich ook telefonisch aanmelden door te bellen naar 070-3603905 (op werkdagen tussen 09.00 en 16.00 uur).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.