Monsterse Reddingsbrigade heeft primeur met nieuwe auto

Op een voorjaarsachtige vrijdagmiddag heeft de sleuteloverdracht plaatsgevonden van een nieuwe auto voor de Monsterse Reddingsbrigade. “Het gaat hierbij om een landelijke primeur.” zegt René Beukers van de gelijknamige garage in ’s-Gravenzande.

“In oktober vorig jaar is Reddingsbrigade Nederland een samenwerking aangegaan met Toyota. Dit is het allernieuwste type Toyota Hilux dat nu het strand op gaat; de coating is bijvoorbeeld bestand tegen zand. Ook het oersterke ladderchassis maakt moeilijk begaanbaar terrein voor deze auto begaanbaar. De Monsterse Reddingsbrigade gaat hiermee als eerste het strand op.”

De omstandigheden waarin deze auto moet rijden zijn niet altijd makkelijk. Commissaris Rijdend Materiaal Jeroen van der Zee weet dat als geen ander: “De auto moet tegen een stootje kunnen, deze krijgt soms heel wat te verduren. Het zand is van verschillende dikten en kent soms diepe kuilen. Dan moet je goed materiaal hebben om in te rijden, dat hadden we al en krijgen we nu weer met deze Hilux.”
De auto is speciaal voor de Reddingsbrigade uitgerust met zoeklicht bovenop, speciale lampen op de grille, houder voor een rescueboard en een huif op de bak om de spullen in op te slaan. De huif van de vorige auto was nog in een goede staat en is dus hergebruikt op deze auto.

Roel Batelaan is als voorzitter van de Monsterse Reddingsbrigade ook zeer tevreden: “Beukers Toyota is eigenlijk onze standaarddealer, er wordt al jaren samengewerkt. Deze sleuteloverdracht staat dan ook symbool voor een verlenging van een langdurige samenwerking. Voor ons is een garage in de nabijheid erg belangrijk; voor servicebeurten zijn we de auto het liefst zo kort mogelijk kwijt. Onze alarmploeg is 24 uur per dag oproepbaar. Ons materiaal moet dus altijd ter beschikking staan. René en zijn medewerkers snappen dit, dat is prettig zaken doen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.