MKB Werkambassadeur gestart met pilotproject bedrijventerrein ZKD

Het nieuwe initiatief MKB Werkambassadeur, dat zich met een pilotproject voor bedrijventerrein Zichtenburg Kerketuinen en Dekkershoek (ZKD) richt op het invullen van minder zichtbare vacatures door plaatsing van werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt, is vorige week gelanceerd. Niels Andriessen is benoemd tot de eerste MKB Werkambassadeur en zal als intermediair tussen de werkgevers en werkzoekenden vacatures op maat vervullen.

Rachid Guernaoui (wethouder Financiën, Integratie en Stadsdelen) tekende samen met Ad van Ginkel (vicevoorzitter MKB Den Haag) en Robert Medenblik (voorzitter bedrijventerrein ZKD) voor de start van het pilotproject. MKB Werkambassadeur is een optimale samenwerking tussen de overheid, het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overige maatschappelijke partijen.

Na een succesvol traject in Rotterdam waarbij meer dan 1.000 vacatures werden vervuld, start ook Den Haag met een pilotproject in ZKD. Uit de praktijk blijkt dat enkel een aanpak op maat gebaseerd op een gedegen analyse kan leiden tot succes bij structurele werkloosheid.

Wethouder Rachid Guernaoui: “Iedereen doet mee, is kernthema in het coalitieakkoord van Den Haag. Economisch hebben we de wind mee, tegelijk staan nog te veel mensen langs de zijlijn. Ondernemers hebben talloze vacatures uitstaan. Als gemeente hebben wij 22.000 mensen langdurig in de bijstand. Dat is een mismatch. De MKB Werkambassadeur is een nieuw initiatief, dat gaat zorgen voor een duurzame match tussen werkgever en mensen die willen en kunnen werken. Bovendien past dit proefproject van MKB Den Haag en gemeente Den Haag perfect in het Actieplan Taskforce +500, waarbij wij 500 mensen extra per jaar uit de bijstand gaan halen en aan een baan helpen, bovenop de reguliere opgave van 4000 mensen per jaar.”

Foto: Vlnr. Niels Andriessen, Rachid Guernaoui, Ad van Ginkel en Robert Medenblik.

Foto © Ronald Speijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.