Minister onthult bouwbord sportcomplex Elsenlaanlocatie

Minister Bruno Bruijns, voor Medische Zorg en Sport, onthulde afgelopen maandag samen met wethouder René van Hemert het bord voor de bouw van het multifunctioneel sportcomplex op de hoek van de Burgemeester Elsenlaan en de Sir Winston Churchilllaan in Rijswijk.

De Rijswijkse sportwethouder René van Hemert is enthousiast over de komst van het nieuwe sportcomplex in Rijswijk: “Het betekent een impuls op het gebied van sport, is een ontmoetingsplek voor sporters en draagt bij aan de sociale cohesie in Rijswijk.”

De Elsenlaanlocatie is door de raad aangewezen als bouwlocatie voor het nieuwe sportcomplex ter vervanging van de sterk verouderde Marimbahal en Van Zweedenzaal. Overdag zal het sportcomplex met name gebruik gaan worden door het bewegingsonderwijs. Na schooltijd en in het weekend zijn de toekomstig gebruikers met name volleyballers, basketballers en badmintonspelers.
Het programma van eisen voor het sportcomplex is in samenspraak met de gebruikers tot stand gekomen. De bouw zal naar verwachting in 2019 starten.

Foto Erwin Dijkgraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.