Militaire oefening in Delft en Rijswijk

In het kader van de oefening ‘Bevo Seal’ oefent de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht op 15 november in de gemeenten Delft en Rijswijk. Eén van de onderdelen van de oefening vindt plaats in een leegstaand pand aan de Idenburglaan in Rijswijk.

Tijdens de oefening, die van 14.00u tot ongeveer 15.30u. duurt, maken de militairen gebruik van hun wapens met oefenmunitie. Dit gaat gepaard met luide knallen maar vormen geen gevaar voor de omgeving. Mocht u willen komen kijken dan bent u van harte welkom. Defensie verzoekt u wel om de aanwijzingen van de militairen op te volgen.

Waarom deze oefening?
Naar schatting nemen 50 militairen deel aan deze oefening. De militairen komen uit Schaarsbergen en zijn gespecialiseerd in bevoorradingsoperaties. Met deze oefening biedt Defensie de militairen de kans om te oefenen in een civiele omgeving, waar dat normaal gesproken altijd op speciaal daarvoor aangewezen oefenterreinen plaatsvindt.

Bevo Seal oefeningen vinden grotendeels plaats buiten militaire oefenterreinen. Door ook op deze manier te oefenen benadert Defensie de werkelijkheid van een militaire inzet waar dan ook ter wereld. De gemeenten Delft en Rijswijk, Prorail, de Politie en Defensie werken samen om deze oefening voor ons mogelijk te maken. Defensie is de gemeenten Delft en Rijswijk en Prorail erkentelijk dat de Luchtmobiele Brigade de mogelijkheid krijgt om in de stad te mogen oefenen en hoopt dat mensen niet veel overlast zult ondervinden van de oefening.

Meer informatie
Defensie bereidt militaire oefeningen zorgvuldig voor en doet haar uiterste best om eventuele overlast voor u te beperken.
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met Defensie opnemen via hun facebookpagina, een email sturen naar communicatie.11lmb@mindef.nl. of via telefoonnummer (026) 353 26 12.
U kunt de Luchtmobiele brigade ook volgen via www.facebook.com/11luchtmobielebrigade. Vragen die via Facebookpagina binnenkomen worden binnen 24 uur beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.