Mijlpaal fietsroute Sir Winston Churchilllaan

In Rijswijk ligt het goud op straat. Tenminste: dat lijkt zo, sinds wethouder René van Hemert vrijdagmiddag twee ‘gouden’ klinkers in het fietspad langs de Sir Winston Churchilllaan tussen het Generaal Eisenhowerplein en de Volmerlaan aanbracht. Hiermee voltooide hij de herinrichting van het eerste deel van de ‘Romeinse Route’. Hiermee was een mijlpaal bereikt.

De fietspaden langs de Sir Winston Churchilllaan krijgen een andere inrichting en uiterlijk waardoor ze aantrekkelijker worden voor fietsers. Hiermee wil de gemeente stimuleren dat meer mensen de fiets pakken en de auto wat vaker laten staan. In het fietspad tussen het Generaal Eisenhowerlaan en de Volmerlaan zijn de klinkers vervangen door zogenoemde comfortklinkers. In januari beginnen meer ingrijpende werkzaamheden aan andere delen langs de Sir Winston Churchilllaan.

Het project is overigens Romeinse route genoemd, omdat in de Romeinse tijd over wat nu de Sir Winston Churchilllaan is een doorgaande route liep. Het was een van de meest noordelijke routes in Europa van het Romeinse rijk; de weg was belangrijk voor de verplaatsing van garnizoenen en voor de handel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.