Met korting naar het Gemeentemuseum

De zomer is begonnen! Tijd voor zon, zee én een dagje Gemeentemuseum. Leden van Bibliotheek Den Haag krijgen met hun bibliotheekpas een zonnige zomerkorting. Bij bezoek aan het museum is het tweede toegangskaartje voor volwassenen gratis op vertoon van de bibliotheekpas. De actie loopt van 14 juli t/m 1 september en is niet geldig in combinatie met andere kortingen.

Deze aanbieding is onderdeel van het themajaar Feest aan Zee. Den Haag viert dat Jacob Pronk precies 200 jaar geleden het eerste badhuis van Scheveningen oprichtte. In het Gemeentemuseum is de tentoonstelling Aan Zee te zien met werken van onder andere Jan Toorop en Piet Mondriaan.
Maar men kan ook naar De Haagse School op Scheveningen om te zien hoe kunstenaars onze badplaats in de loop van de 19e eeuw wereldberoemd maakten.

Bibliotheek Den Haag doet ook volop mee aan Feest aan Zee. Geïnteresseerden kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan een workshop in één van de vestigingen, mee met een oude stadsbus naar Scheveningen of de tentoonstelling Baden en Flaneren bezoeken in de Centrale Bibliotheek (2e etage) waar te zien is hoe de strandcultuur en badmode op Scheveningen sinds 1818 zich heeft ontwikkeld. Een overzicht van alle activiteiten rond Feest aan Zee staat op www.bibliotheekdenhaag.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.