Mentorschap Nederland start wervingscampagne

Deze week is Mentorschap Nederland een campagne gestart om mentoren te werven voor mensen die door ziekte of beperking niet voor zichzelf kunnen opkomen. Op dit moment wachten 300 cliënten op een mentor en de aanvragen blijven binnenkomen. Mentorschap Nederland en de daarbij aangesloten regionale stichtingen zoeken daarom dringend nieuwe mentoren.

De bekendheid met de beschermingsmaatregel mentorschap en de vraag naar mentoren zijn de afgelopen jaren beide sterk gegroeid. In de periode 2013 tot en met 2016 is het aantal cliënten dat via de Regionale Stichtingen Mentorschap door een mentor wordt ondersteund, toegenomen van zo’n 900 naar ruim 2200. Dat betekent een jaarlijkse groei van meer dan 25 procent!

Vertrouwenspersoon
Een mentor is de wettelijke, door de kantonrechter aangestelde, vertegenwoordiger, belangenbehartiger, vertrouwenspersoon en adviseur van zijn cliënt. Hij of zij helpt de cliënt de regie over zijn leven te houden. Mentorschap Nederland bevordert de goede uitvoering van de wettelijke beschermingsmaatregel. Mentorschap Nederland komt voort uit de samenwerking van de regionale stichtingen die het mentorschap coördineren. De regionale stichtingen zijn erkend als aanbieder van professioneel mentorschap en vervullen een kennisfunctie voor hun regio.

Campagne
De wervingscampagne is begonnen op 21 augustus met een radiospotje op NPO Radio 1, 2 en 4. De twee weken durende landelijke radiocampagne wordt gecombineerd met artikelen en advertenties in lokale en regionale bladen en voorlichtingspresentaties.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de coördinatoren van de regionale stichtingen via mentorschap.nl/onze-regios.

Mentorschap Nederland
Mentorschap Nederland is een vereniging van elf regionale stichtingen. Zij maken vrijwillig mentorschap mogelijk voor mensen die door ziekte of beperking niet goed voor zichzelf kunnen opkomen. De mentoren worden met zorg gekoppeld aan hun cliënten en geven vanuit persoonlijke betrokkenheid tijd en aandacht. Daardoor kunnen zij goed het welbevinden van hun cliënt volgen en voor hen opkomen. De regionale coördinatoren werven en trainen mentoren, koppelen hen aan cliënten en geven deskundige begeleiding. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onderschrijft het belang van mentorschap en draagt bij aan de financiering van de landelijke organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.