Meet and greet met de uitvaartverzorgers van Rotteveel en Fokkema uitvaartzorg

 

Het blijft een groot taboe: praten over de dood en een uitvaart. De uitvaartverzorgers van Rotteveel & Fokkema uitvaartzorg weten door hun jarenlange ervaring, hoe moeilijk mensen het vinden om te praten over iets wat ons allemaal een keer overkomt.

“Het blijft voor mensen eng en lastig om over hun uitvaart te praten. Ze hebben het liever over een bruiloft of vakantie,” aldus mede-eigenaar en uitvaartverzorgster Iris Fokkema. “En ook daarom zijn we dit jaar weer met een stand aanwezig op het Strandwalfestival. Om de drempel met ons in contact te komen, te praten over uitvaarten of om vragen te stellen over uitvaartverzekeringen zo laag mogelijk te maken.”

Er is de laatste jaren veel verandert rondom uitvaarten. Er zijn steeds meer keuzes in bijvoorbeeld kisten, persoonlijke inbreng of locaties, maar er is ook steeds meer vrijheid in de keuze voor uitvaartondernemers.
Normen Rotteveel, mede-eigenaar en uitvaartverzorger vult aan: “En dat vinden wij een zeer positieve ontwikkeling. Vroeger was een familie verplicht een bepaalde uitvaartonderneming in te schakelen. Dit werd dan bepaald door de verzekeraar. Gelukkig is dat niet meer; een familie mag zelf kiezen welke uitvaartondernemer de uitvaart van hun dierbare verzorgd. Dit vergroot niet alleen de keuze in kwaliteit, maar scheelt ook zeker in prijs. Wij zetten ons als kleine, maar ervaren uitvaartonderneming in een uitvaart zo persoonlijk mogelijk te maken. Wij hebben met niemand vaste contractafspraken, wat inhoud dat de families altijd alles zelf mogen bepalen. En niet onbelangrijk: tegen tarieven die veel lager zijn dan bij andere grote uitvaartondernemingen. Wij hebben geen overheadkosten, dure kantoorpanden en voeren alle werkzaamheden in eigen beheer uit. Dit scheelt zo maar enkele honderden euro’s per uitvaart. Ongeacht of en waar iemand verzekerd is.”

Meer weten? Komt u gerust langs bij onze stand op het Strandwalfestival aan de Van Vredenbuchweg in Rijswijk. We ontvangen u graag met een lekker zelfgebakken appeltaartje.

De uitvaartverzorgers van Rotteveel & Fokkema uitvaartzorg zijn dag en nacht persoonlijk bereikbaar onder nummer: 070-2210413.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.