Meer dan €3.300,- voor noodhulp aan vluchtelingen

Met deelname aan de Nacht van de Vluchteling heeft team GroenLinks Rijswijk afgelopen weekend meer dan 3300 ingezameld voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. In totaal brachten de ruim 2800 deelnemers meer dan één miljoen euro bijeen. ‘Een recordbedrag,’ aldus Stichting Vluchteling, die de wandeltocht organiseerde.

Afgelopen zaterdag 18 juni klonk rond middernacht in Rotterdam het startschot van de Nacht van de Vluchteling, een 40 kilometer wandeltocht die zondagochtend iets voor tienen in Den Haag eindigde. De route voerde onder meer door Rijswijk. In de vroege ochtend kwam het team van GroenLinks Rijswijk aan bij het rustpunt van Scouting Gordongroep. Daar kregen ze een warm onthaal door vele supporters, waaronder wethouder Marloes Borsboom. En ook bij de finish op de Grote Markt in Den Haag stonden vele supporters de wandelaars te verwelkomen.

“Het was bijzonder om deel te mogen nemen aan de Nacht van de Vluchteling,” vertelt GroenLinks raadslid Marieke Alberts. “Heel veel dank aan alle wandelaars, supporters en sponsors. Dankzij jullie inzet hebben we heel veel geld opgehaald. Hulp die zo ontzettend hard nodig is; zeker in deze tijd!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.