Meer allure Palaceplein als ontvangstruimte Scheveningen Bad

Het Palaceplein in Scheveningen krijgt een nieuwe groene indeling door de aanleg van groene duinachtige vlakken. Hierin komen helmgras en lage beplanting die de aanblik van het versteende plein meer kleur moeten geven. Deze metamorfose is het eerste actiepunt uit het programma De Kust Gezond. Samen met de buurtbewoners is dit nieuwe ontwerp tot stand gekomen.

Wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte): “Dit is het eerste gebied uit het programma de Kust Gezond dat we hebben aangepakt. Het Palaceplein is de ontvangstruimte van Scheveningen Bad, duizenden bezoekers komen daar per bus of tram Scheveningen binnen. Het plein straalt dat nu niet uit. Ik ben daarom blij met de bijdrage van de bewoners. Samen met hen hebben we het ontwerp fris en groen gemaakt. Een verademing met hoe versteend en grijs het nu is”.

Op het Palaceplein worden enkele grote duinachtige bloeiende heuvels aangebracht met een totale oppervlakte van ca. 950 m² en met beplanting en bomen die thuis horen in en bestand zijn tegen het zilte klimaat op Scheveningen. Enkele slecht groeiende bomen zullen hiervoor plaats maken. De groene heuvels worden omsloten door een zitrand. Op de verspreid geplaatste speelzwerfkeien kunnen kinderen spelen. Het ontwerp is tot stand gekomen op basis van wensen en ideeën uit de buurt.

Het programma ‘De Kust Gezond’ betreft een kwaliteitsverbetering in de buitenruimte in Scheveningen Bad. Zo worden onder andere de Noordelijke boulevard, de strandopgangen en belangrijke straten en pleinen opgeknapt. Ook krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte. Scheveningen Bad moet uitnodigend en gastvrij zijn en een echt kustgevoel oproepen.

Wethouder Revis: “Wanneer je Scheveningen binnen komt moet je gelijk het strandgevoel krijgen. Je moet de zee kunnen ruiken en beleven. Dat kan al wel op de nieuwe boulevard maar niet in de straten daarachter. De badplaats is versteend en sleets. Daar gaan we verandering in brengen: meer groen en meer kwaliteit in de buitenruimte. Samen met de bewoners en ondernemers en vastgoedeigenaren wil ik Scheveningen weer allure geven en steviger op de kaart zetten als dé badplaats van Noord West Europa”.

Eind dit jaar zal de wethouder de werkzaamheden aan het Palaceplein, die enkele maanden in beslag zullen nemen, in gang zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.