Medivus: 150 verpleegkundigen erbij

Het vakantieseizoen mag dan aanstaande zijn, bij zorgopleider Medivus zijn de voorbereidingen op het nieuwe schoolseizoen momenteel volop gaande. De opleiding MBO Verpleegkunde begint namelijk steeds populairder te worden en dat maakt dat er nu volop gewerkt wordt aan de planning voor het komende half jaar.

De groei van het aantal studenten Verpleegkunde neemt bij Medivus een enorme vlucht. Zo maken veel Verzorgende IG’ers momenteel de stap richting de opleiding Verpleegkunde. De in Moerwijk gevestigde opleider biedt Verzorgenden de mogelijkheid om in ongeveer anderhalf à twee jaar het erkende diploma Verpleegkunde te behalen. Regulier duurt de opleiding Verpleegkunde doorgaans vier jaar en dat is voor veel mensen niet echt afzienbaar. Om studenten tegemoet te komen heeft Medivus een verkort en flexibel opleidingstraject ontwikkeld dat enkel toegankelijk is voor mensen met een diploma Verzorgende IG. Het traject is goedgekeurd door de Inspectie van het Onderwijs.

Ook voor werkgevers in de zorg is deze verkorte opleiding tot Verpleegkundige zeer interessant te noemen. Dat dan vooral omdat het een opleiding is op basis van BBL. Bij opleidingen op basis van BBL ontvangt een werkgever subsidies van het landelijke Stagefonds en van Praktijkleren. Die subsidies zijn dusdanig dat een werkgever feitelijk de kosten voor de opleiding geheel terugkrijgt en er ook nog geld overblijft voor de begeleiding. Medivus biedt meerdere opleidingen aan op basis van BBL en geeft bij voldoende deelname zelfs les op locatie.

Het opleidingsbedrijf uit Moerwijk heeft gezonde groeiambities en gaat graag de concurrentie met andere opleiders aan. Eigenaresse en Verplegingswetenschapper drs. Simone Pieterson spreekt de ambitie van haar bedrijf daarom graag hardop uit. Ze wil het komende halfjaar tenminste 150 nieuwe studenten Verpleegkunde gaan inschrijven. “Die doelstelling is zondermeer haalbaar. Van alle particuliere opleiders biedt Medivus niet alleen de scherpste prijs, maar ook het meest flexibele traject,” zo geeft Pieterson te kennen. In vergelijking tot bijvoorbeeld de bekende NCOI is Medivus bijna 40% goedkoper!

“Ondanks de grote groei van Medivus blijven we heel sterk in de persoonlijke aandacht. We zitten onze studenten, als ze dat willen, bijna ouderwets achter de broek om er voor te zorgen dat ze de opleiding met succes afronden. Wij zetten dus echt sterk in op een optimale en persoonlijke begeleiding. Niets is namelijk mooier dan lachende gezichten bij de diploma uitreikingen,” zo vult Pieterson aan.

De opleiding Verpleegkunde bij Medivus kent bij Medivus vier uitstroomrichtingen. De GGZ, GHZ, Ziekenhuis en voor de Verpleeg-, verzorgingshuizen en Thuiszorg. Voor ZZP’ers is de opleiding ook zeer geschikt aangezien Medivus een BPV plek kan garanderen.

Aanvullende informatie
Medivus is een landelijk erkende zorgopleider. Ruim 1000 studenten studeren momenteel via Medivus. Indien men vragen heeft of aanvullende informatie zoekt, dan kan men de website www.medivus.nl bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.