‘Mede-oprichtster Rijswijks-Belang vol goede moed’

Ze staat bekend als de bloemenvrouw van De Haagse Markt, Nel Kames. Nu wil ze voor de politieke partij Rijswijks-Belang haar steentje bijdragen.

Nel Kames is reeds 40 jaar getrouwd, heeft twee kinderen en twee kleinkinderen. Iedereen kent haar als de bloemenvrouw van De Haagse Markt en daarbij is zijzelf ook al jaren actief betrokken in de politiek. ‘Mijn interesse in de politiek is er al jaren. Ik ben begonnen bij de partij Trots op Nederland van Rita Verdonk en later heb ik mij ingezet voor Groep de Mos. Aangezien ik anderhalf jaar geleden naar Rijswijk ben verhuisd, kan ik geen deel meer uitmaken van Groep de Mos.’

Een jaar geleden werd ze via Facebook benaderd door voormalig Beter voor Rijswijk fractiemedewerker Marc Weterings, met de vraag of ze interesse had samen een nieuwe partij op te richten genaamd Rijswijks -Belang. ‘Daar had ik al snel oren naar en vanaf maart 2017 zijn wij samen met meerdere kandidaten een lijst gaan samenstellen. Al snel kwamen we erachter dat er naast een groenloket geen ouderenloket was. Dit terwijl wij juist vinden dat de ouderen specifiek geholpen moeten worden bij het vragen en invullen van documenten.’

Winkelcentrum In de Bogaard kampt volgens Nel ook met de nodige problemen. ‘Ik ben erg geschrokken, wat een spookstad in het gedeelte waar V&D heeft gezeten. Onwijs sneu voor de andere verhuurders die hun stinkende best doen om er een mooi winkelcentrum van te maken. Daarom pleit ik voor het invoeren van de leegstandswet, wat betekent dat de verhuurders verplicht worden om te verhuren.’

Het betaald parkeren in allerlei verschillende zones is ook een punt waar het Rijswijks-Belang zich hard voor maakt. ‘Ik kan natuurlijk ons hele lijstje van 21 punten aflopen maar ik zou aanraden om op onze Facebookpagina te kijken. De lijnen moeten korter en wij verzoeken dan ook de bewoners om ons op de hoogte te blijven stellen wat er speelt in de wijken. Wij hopen dan ook dat u op 21 maart op Rijswijks-Belang (lijst 10) gaat stemmen, zodat wij onze stem kunnen laten horen in de raad. Ik sta zelf als nummer 2 op de lijst.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.