Mats van Kins tekent eerste contract bij ADO Den Haag

Mats van Kins heeft vrijdag een handtekening gezet onder zijn eerste contract bij ADO Den Haag. De 18-jarige middenvelder van het beloftenteam tekende een verbintenis voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar.

Van Kins kwam deze zomer over van RCL uit Leiden. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen mocht de Leidenaar regelmatig meetrainen met het eerste elftal. Zo ging hij ook mee op trainingskamp in Zeeland. Trainer Fons Groenendijk liet Van Kins vaak meedoen in oefenwedstrijden. Daarin maakte de middenvelder de nodige indruk met onder meer vier doelpunten. Afgelopen weekend zat Van Kins voor het eerst officieel bij de wedstrijdselectie van het eerste team voor het duel met PEC Zwolle.

Van Kins: “Ik heb het naar m’n zin bij ADO Den Haag. De voorbereiding ging goed, daarna was ik er bij Jong ADO Den Haag drie weken uit met een enkelblessure. Nu gaat het weer de goede kant op. Ik hoop dit seizoen te kunnen debuteren in het eerste.”

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As: “Mats is een creatieve speler. Hij heeft individuele acties, kan doelpunten maken en geeft veel assists. Wij vonden het daarom tijd hem met een contract te belonen. De kans bestaat dat hij dit seizoen zijn debuut gaat maken. Hopelijk volgen er nog meer jongens uit het tweede elftal.”

Foto: Jeffrey van As (links) vindt Mats een creatieve speler.

Foto ADO Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.