Markering bij bomenkap

Voor Rijswijk staan de regels rondom het kappen van bomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Voor het eind van het jaar komt de herziening van de APV in de gemeenteraad aan bod. Wat GroenLinks betreft wordt het markeren van bomen waarvoor een kapvergunning is aangevraagd daarbij meegenomen.

Marieke Alberts van GroenLinks Rijswijk vertelt: “Markeer elke boom waarvoor een kapvergunning is aangevraagd, zodat inwoners zien welke bomen mogelijk gaan verdwijnen. Met dit voorstel wil GroenLinks voorkomen dat Rijswijkers onaangenaam verrast worden doordat een boom in hun omgeving ineens is omgekapt.”

“Omgevingsvergunningen, waaronder de kapvergunningen vallen, worden nu gepubliceerd in Rijswijk RegelRecht op de website van de gemeente en in Groot Rijswijk. Er zijn maar weinig mensen die dat elke week lezen, met als gevolg dat omwonenden kunnen worden verrast door een plots gekapte boom. Het aanbrengen van een markering met bijv. de tekst ‘Voor deze boom is een kapvergunning aangevraagd’ op de boom kan dit voorkomen.”

“Bomen en groen maken Rijswijk aangenamer voor mens en dier, geven verkoeling en dragen bij aan het oplossen van de wateropgave en klimaatproblemen van de stad. Het markeren van te kappen bomen geeft de buurt de gelegenheid om met de aanvrager in overleg te treden en de boom misschien nog te redden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.