Mamma Mia, een muzikaal feestje

Lezersactie: doe mee en maak kans!


Er zijn van die musicals waar het publiek niet snel genoeg van krijgt. Mamma Mia! is zo’n musical. Inmiddels is Nederland toe aan de derde versie en het publiek is echt nog niet Mamma Mia! moe. Integendeel. De hitmusical met de muziek van ABBA trekt in het Beatrixtheater in Utrecht volle zalen en onlangs werd het recordaantal van de 300.000e bezoekers bereikt.

De populariteit van de musical is uiteraard voor een belangrijk deel te danken aan de tijdloze ABBA songs. Benny Anderson en Björn Ulvaeus schreven hun liedjes in de jaren zeventig en tachtig als materiaal voor hun groep. In 1999 bleek dat al die afzonderlijke nummers heel geschikt waren om het verhaal van Donna en haar drie lovers te vertellen die alle drie de vader van dochter Sophie kunnen zijn. In Nederland kon in 2003 en 2009 al worden genoten van Mamma Mia! en nu is daar de nieuwste versie met Antje Monteiro als Donna aan worden toegevoegd.
In het Beatrixtheater word je vanzelf blij als je naar de musical kijkt. Het enthousiasme spat van het podium af. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan de goede cast. Antje Monteiro is een prima Donna. En Jolijn Henneman speelt Sophie met veel flair die zich behoorlijk in de nesten werkt door zomaar drie mogelijke vaders uit te nodigen. De drie vaders worden gespeeld door Dieter Troubleyn, Zjon Smaal en Emiel de Jong. Naast deze routiniers heeft Mamma Mia! ook een grote jonge cast waarbij Soy Kroon en Maikel Nieuwenhuis zeker opvallen. Ook de kostuums spatten de pan uit. Mamma Mia! ademt een en al vrolijkheid en gezelligheid uit!

Lezersactie
Speciaal voor lezers van deze krant worden 5×2 kaarten weggegeven voor Mamma Mia! in Utrecht. Meedoen en kans maken is eenvoudig. Vul onderstaande in en mail dit naar lezersactie@haagmedia.nl. De reacties moeten uiterlijk maandag 25 maart binnen zijn.

COUPON
Vraag: Voor de hoeveelste keer is Mamma Mia in het Beatrixtheater!?
Naam:
Adres:
Woonplaats:
Tel. nr:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.