Maak gratis kennis met de computer, internet en de digitale overheid

Bij de Bibliotheek aan de Vliet geven de docenten van SeniorWeb komend najaar twee gratis computercursussen. De cursussen worden gegeven in de bibliotheken in Leidschendam, Rijswijk en Voorburg.

We regelen steeds meer zaken op de computer, via internet. Bankzaken, webshops, een afspraak bij de huisarts. Ook de overheid doet steeds meer een beroep op onze computervaardigheden. Computers en internet zijn nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom biedt de bibliotheek deze cursussen aan.

Klik & Tik
Online cursus die bestaat uit twee modules: wegwijs met de computer en wegwijs met het internet. Op een computer in de bibliotheek gaat men zelf aan de slag en leert men via filmpjes typen, e-mailen en de weg te vinden op internet. De cursus bestaat uit 8 gratis lessen. Vooraf aanmelden op HYPERLINK “http://www.bibliotheekaandevliet.nl/”www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek.
Van 7 september tot en met 26 oktober van 14.00-16.00 uur en van 20 oktober tot en met 8 december van 14.00-16.00 uur in Leidschendam.
Van 26 september tot en met 14 november van 10.00-12.00 uur in Rjswijk.
Van 3 november tot en met 22 december van 14.00-16.00 uur in Voorburg.

Hoe werkt de digitale overheid?
In vier lessen leert men alles over de eiegen DigiD. En hoe men via het internet zaken regelt met de gemeente, de Belastingdienst en andere overheidsdiensten. De cursus bestaat uit 4 gratis lessen. Vooraf aanmelden op www.bibliotheekaandevliet.nl of aan de balie in de bibliotheek.

Overige activiteiten
Onder de noemer ‘Allemaal digitaal!’ biedt de Bibliotheek aan de Vliet in samenwerking met SeniorWeb komend najaar nog veel meer cursussen aan over computers, tablets, e-readers en smartphones. Het complete overzicht staat op www.bibliotheekaandevliet.nl/allemaaldigitaal en in de folder ‘Allemaal digitaal!’ die in de bibliotheek is af te halen. Koop een kaartje via de website of aan de balie in de bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.