Maak Florence Nightingalepark toegankelijker voor ouderen

Het Florence Nightingalepark is moeilijk toegankelijk voor ouderen. Na signalen van omwonenden heeft de Haagse VVD met bewoners een wandeling gemaakt in en om het park om de problemen met eigen ogen te zien.

Haags VVD-raadslid Ayse Yilmaz: “Nabij het park, zowel in Leyenburg als Houtwijk wonen veel ouderen, bijvoorbeeld in het verpleeghuis dat langs het Florence Nightingalepark gevestigd is. Zij wandelen graag in dit park. De Haagse VVD is dan ook blij dat dit park wordt heringericht. Dan is het natuurlijk belangrijk dat de stoepjes en het asfalt goed begaanbaar zijn voor de scootmobiels en rollators van de ouderen.” Vanuit Leyenburg stuiten ouderen op diverse obstakels zoals palen die midden op de weg staan, stoepranden die zijn niet verlaagd en een zeer smal stoepje. Ook vanuit Houtwijk is het behelpen: De drukke Escamplaan is moeilijk over te steken omdat er hier geen zebrapad aanwezig is. Het liberale raadslid roept het college van B&W op om deze punten direct mee te nemen bij de herinrichting van het park.

Ayse Yilmaz geeft daarnaast aan dat de Florence Nightingaleweg, vooral in de weekenden, vol staat met geparkeerde auto’s terwijl deze weg in het park ligt en je er niet mag parkeren. Het plaatsen van paaltjes op deze weg moet daar een oplossing voor bieden.

Tot slot geven de liberalen het belang aan van het Florence Nightingalepark als een mooie ontmoetingsplek voor ouderen. Dankzij het park kunnen de ouderen midden in de mooie natuur met elkaar in contact komen. Op die manier kan ervoor gezorgd worden dat de ouderen in Leyenburg zich minder eenzaam voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.