Maak fietspad Kijkduin veiliger en breder

Lekker wandelen of fietsen door de duinen, wie doet het niet? Zeker nu de lente is aangebroken. Het zonnetje schijnt en de strandtenten gaan weer open. Het fietspad van Kijkduin in Den Haag naar Hoek van Holland verleidt veel Zuid-Hollanders om van de buitenlucht te genieten. Helaas leidt al deze drukte soms ook tot onveilige situaties. De VVD Zuid-Holland wil daarom dat dit fietspad veiliger wordt, dat een voetpad wordt aangelegd naast het fietspad en dat het pad wordt doorgetrokken.

“Wat wij missen is een veilig voetpad naast het fietspad. Nu moeten fietsers en voetgangers allemaal vechten een plekje en dat leidt tot gevaarlijke situaties. Zelf maak ik dat ook regelmatig mee,” aldus Jeroen van Dijken, kandidaat statenlid voor de VVD Zuid-Holland. Door het verbreden van het pad en een stuk te reserveren voor voetgangers, wil de VVD de situatie veiliger en overzichtelijker maken. Verder vindt de VVD het erg jammer, dat het fietspad niet overal door de duinen loopt maar daar omheen. “We willen het fietspad onder meer bij Ter Heide doortrekken,” aldus van Dijken. Dat maakt het alleen maar aantrekkelijker voor bewoners uit Zuid-Holland, maar ook toeristen. “Dit is één van de dingen waarvoor ik mij ga inzetten!”

Volgens de VVD Zuid-Holland past dit ook goed bij het doel de kust als geheel steeds veiliger te maken. De Zandmotor is een goed voorbeeld waar samen met de natuur de kust wordt uitgebreid richting zee. Dat zorgt voor een veiliger Zuid-Holland, maar ook dat we meer natuur- en recreatiegebieden hebben. Dit betekent volgens de VVD ook meer ruimte voor het een veiliger fiets- én voetpad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.