Luscinia houdt 95ste vogeltentoonstelling

Vogelvereniging Luscinia houdt dit jaar zijn 95ste tentoonstelling. Eigenlijk is de vereniging ouder. Luscinia is opgericht in 1879, maar door de Eerste Wereldoorlog heeft men moeten stoppen. In 1921 is Luscinia weer opnieuw opgestart. In het verleden zijn er verschillende locaties geweest waar de tentoonstellingen zijn gehouden zoals Houtrust en het dierencentrum Zuiderpark.
Luscinia heeft nu weer een nieuw thuishonk voor de vergaderingen en de tentoonstelling gevonden in het multifunctionele buurthuis Morgenstond aan het Eeldepad 3a, hoek Melis Stokelaan.

Het bestuur van Luscinia verwacht dit jaar zo rond de 225 diverse vogels, die voorgedragen zullen worden aan drie keurmeesters die deze vogels zullen keuren. Na de keuring kunnen de bezoekers de vogels bezichtigen.

De tentoonstelling wordt vrijdagavond 27 november om 20.00 geopend en sluit om 22.00 uur. Zaterdag 28 november is de show geopend van 10.00 uur
tot 18.00 uur. Op zondag 29 november open van 10.00 uur tot 16.00 uur. De entree is gratis.

Zaterdagavond is er om 20.00 uur een workshop met lezing door de Portugese bond en keurmeesters. Zij laten de bezoekers kennis maken met een nieuw postuurras, die door kennis en selectie door de Portugese kwekers ontwikkeld is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.