Lucht voor de vuurtoren van Scheveningen, maar college torpedeert oplossing

De bewonerscommissie die zich verzette tegen het bouwplan dat naast de vuurtoren zou verrijzen is samen met Kondor Wessels tot een aangepast plan gekomen. Het appartementencomplex wordt geen zes, maar vijf lagen hoog. Raadslid Peter Bos van de Haagse Stadspartij is daar erg blij mee, maar las tot zijn schrik dat het college vast houdt aan zes lagen.
 
Peter Bos: ‘Ik begrijp niet dat je als gemeente deze kans niet met beide handen aangrijpt. Als beide partijen er uit zijn en het zicht op de vuurtoren alleen maar beter wordt, dan snap ik niet dat je als gemeente dwars gaat liggen.’

Schriftelijke vragen
Het bouwplan voor de Vuurtorenweg heeft bij de Bewonerscommissie opnieuw tot verbazing geleid. Naar aanleiding hiervan heeft de Haagse Stadspartij de onderstaande schriftelijke vragen aan het college gesteld.
1. Kent het college het artikel in de Scheveninger d.d. 30 mei 2018 onder de kop: ‘Bewonerscommissie onaangenaam verrast door beslissing Vuurtorenweg’?
2. Volgens het artikel is door de bewonerscommissie veel energie gestoken in gesprekken met de gemeente Den Haag en Kondor Wessels, met als resultaat dat Kondor Wessels in februari een voorstel heeft gedaan voor nieuwbouw met vijf woonlagen. De bewonerscommissie heeft hier positief op gereageerd. Blijkens de brief van de wethouder over de voortgang van het plan (RIS299752) is de gemeente uiteindelijk geen voorstander van de gewenste vijf bouwlagen en houdt vast aan zes lagen. Wat is de reden dat het college dit terzijde heeft geschoven?
3. Is het college met ons van mening dat nu zelfs Kondor Wessels bereid is om het voorstel aan te passen en de Bewonerscommissie akkoord gaat met het aangepaste plan, de gemeente zich achter deze aanpassing zou moeten scharen? Zo nee, waarom niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.